Diu la tradició que després de la tempesta sempre vé la calma. És un tòpic ressuat i antic que no deixa de ser una veritat a mitges. Avui en dia, sembla que es compleix i es confirma la regla.
Després de tres setmanes frenètiques sentint a parlar de la grip, dels porcs, de México (malauradament i molt desencertadament en alguns casos) i de patir bastants mal de caps a alguns (sobretot els que tenim pares histèrics a l'altra banda de l'oceà), sembla que si no fós per les actualitzacions de la OMS sobre el nombre de casos ja ningú es recordaria del ditxós virus.
De sobte però mentres observo els núvols de tempesta allunyar-se a l'horitzó, dos llamps em recorden que sí, que és veritat que sempre arriba la calma després de la tempesta però que també és cert, que després de la calma, inel.ludiblement, sempre acaba arribant una altre tempesta, si no és que la mateixa, cambia d'idea i dona mitja volta tornant al nostre terreny.
El que vull dir, és que hi ha dues noticies al respecte que m'han cridat molt l'atenció (per no dir que m'han tornat a posar la pell de gallina mentres un calfred recorria la meva esquena) :
1. La OMS anuncia que comensarà una investigació sobre la posibilitat de que el virus A/H1N1 hagi sortit d'un laboratori per un error humà.
2. Ahir vaig sentir a la radio, que els experts diuen que el virus té més capacitat de mutació que el virus de la SIDA (i això, mein freunds, és molta capacitat de mutació).
Esclar, llegir i escoltar aquestes noticies, no només et posa la pell de gallina sinó que és com obrir una capsa de Pandora, plena d'interrogants sinistres.
En primer lloc, perquè a aquestes alsades de la jugada la OMS inicia una investigació d'aquest tipus quan tots ja estavem convensuts de que l'origen del virus era natural? En segon lloc, la OMS no iniciaria aquesta investigació si no tingués sospites o evidencies de que es posible. O sigui, on hi ha brases és que hi va haver foc, o no? Tot això ho fa per les hipòtesis plantejades per un científic australià. A veure... des de quant la ONU inicia una investigació d'aquesta magnitud i amb les conseqüències que pot tenir, a partir del que diu un sol científic perdut a l'altra banda del món?
Si aquest virus té una capacitat de mutació tant elevada i creieu-me que si la té més alta que el del VIH és una barbaritat, perquè no ha patit canvis fins ara? Se suposa que ja ha arribat a l'hemisferi sud, on comensa l'hivern, i podría haver-se combinat amb el virus de la grip estacional i a Àsia, on podría haver-se combinat amb el virus de la grip aviar...O amb qualsevol altre virus gripal dels molts que pul.lulen pel món...
Si això és cert, vol dir que en qualsevol moment, i potser abans de que tinguem una vacuna vàlida, el virus haurà mutat cap a ves-a-saber quina altra forma. Poden passar dues coses: o bé el virus muta cap a una forma més benigna al perdre capacitat d'infecció o una altra característica important o bé muta cap a una forma més virulenta i ja està liada un altre cop (i pitxor que ara).
mira nen dejat esta de tantas cumbinacions i si muta o no muta
ResponEliminano miris tantas noticias
i mira ( el que no sade es como el que no ve)
de tantas cosas la pudem espifia que........
qui dia pasa any empey