Visitants

Visites

Website counter

dimecres, de gener 07, 2009

Palestina

Aquests dies, la màgia del Nadal s'ha vist enterbolida per tot el que està passant al Pròxim Orient.

Els israelians han decidit agafar les seves armes i passar les vacances del Hannuka (els jueus no celebren el Nadal) matant palestins a tort i a dret a la Franja de Gaza.

Nota: no us sorprengueu pel to del post, estic (per dir-ho d'alguna manera fina) bastant emprenyat per tot plegat.

No és només pel fet del que estàn fent en sí. També m'emprenya el fet de que la "comunitat" internacional hagi trigat més de dues setmanes en reaccionar i condemnar (això sí, tíbiament) la masacre. En sí, jo no em sento representat per aquesta suposada "comunitat".

Sabeu que l'ONU (Organització de les Nacions Unides. Unides? Ja!) ha trigat més de dues setmanes en arribar a un consens entre les Nacions suposadament unides per condemnar els atacs i posterior invasió de la franja de Gaza per part d'Israel? A veure, jo el que vull és que m'expliquin perquè coi s'han de posar d'acord! És que no és prou simple el que està passant i la forma de condemnar-ho?

Un crim és un crim, aquí i a la ONU i la única forma de condemnar-lo és dir-ho clarament peti qui peti. ¿Perquè ho han de disfressar com si els Palestins inocents que estàn morint cada dia fòssin també culpables del que està passant?

Aquí hi ha dos culpables (Israel i els terroristes palestins) i uns tercers inocents que l'únic mal que han fet és viure on els ha tocat viure.

Em toca la moral perquè els israelians s'han oblidat massa depressa de tot el que han passat al llarg de la història. Un país on hi ha el Museu de l'Holocaust i es dediquen a repetir el que els va passar a ells mateixos com si volguèssin venjar-se d'alguna manera de tot el que els han fet amb els pobres Palestins.

Mireu, no ho acabo d'entendre pas massa tot plegat. O sigui, no entenc massa l'odi extrem que senten els uns i els altres. Quin mal hi ha en que musulmans i jueus visquin plegats i en pau? És que no tenen les seves mesquites els uns i les seves sinagogues els altres? Que no hi caben?

A mi em sembla que els jueus per ser un poble que històricament ha estat nòmada per naturalesa, viuen massa aferrats a la idea de que tenen propietat sobre la terra que trepitjen i el que és pitxor, sobre la terra que trepitjen els altres... Si va un yanki a Israel i es compra un terreny per fer-hi un hotel de luxe no crec que li enviin uns quant avions a tirar-li bombes al cap, oi?

Jo no soc anti-semita. De fet, sento un respecte profund per la religió jueva ( i creieu-me he llegit bastant sobre el tema) però no entenc el que fan políticament. No entenc perquè perden el cap d'aquesta manera quan es tracta de les "seves" terres. No entenc la seva política expansionista ni la seva política agressiva respecte als pobles que viuen al seu voltant.

Darrerament, després de la meva mini-crisi espiritual de finals d'any i posterior iluminació, he llegit una cosa que m'ha donat molt sobre el que pensar: la situació del món, del Planeta, a nivell medio-ambiental és prou preocupant. I el pitxor del cas és que ningú, absolutament ningú, mou un sol dit per fer-hi res.

Sabeu quantes guerres hi ha en curs en aquests moments al món? Més de 50. I sabeu quants diners costen cadascuna d'aquestes guerres? Quants diners i vides es perden cada dia en cadascuna d'aquestes guerres? Quanta pobresa es genera? Quan retard en quant a progrés pels paíssos (poble pla)implicats?

Si els diners que es destinen a les guerres, als exèrcits, a les armes es destinèssin a desenvolupar noves formes alternes d'energia en qüestió de pocs anys podríem respirar tranquils sabent que hem salvat la Terra d'una destrucció total per culpa nostra.

Hi ha dues fonts d'energia inesgotables al nostre abast que no comporten massa infra-estructura i que són conegudes de sobres pels goberns mundials:

La primera és la forsa de les marees. Cada día, cada hora es deixen perdre milers de tones de forsa produïda per les onades. Algunes ciutats costaneres (es poden comptar amb els dits) ja utilitzen l'energia de l'anar i venir de les onades per produïr electricitat. És una energia neta i inesgotable.

La segona té a veure amb un fet fonamental que molt poca gent coneix. Sabeu el que és una central nuclear? Una central nuclear no deixa de ser una màquina de vapor gegant que utilitza l'energia creada per la fusió dels àtoms per escalfar aigua i moure turbines amb el vapor que es genera. Tenim una altra font de calor que és inesgotable i no genera residus de cap mena: el magma volcànic. És evident que no tenim la tecnologia per excavar prou profundament com per arribar al nucli de la Terra (que seria lo ideal) però a la Terra hi ha prous punts calents (on el magma es prou aprop de la superficie) com per marcar la diferencia.

Enlloc d'ocupar i desenvolupar les tecnologies que permetin ocupar aquestes fonts d'energia, malgastem (bé, en realitat nosaltres no hi tenim massa a veure) els nostres recursos en finansar guerres injustes i que no treuen cap a res en absolut. L'únic que aconseguim és malgastar vides inocents mentres els veritables culpables estàn còmodament asseguts a casa seva, segurs i gaudint dels rèdits que els causen aquestes mortaldats.

Desenvolupar noves fonts d'energia alternatives a nivell mundial, desviant els recursos que actualment es destinen a "defensa" (en el cas d'Israel i altres paíssos cal llegir "atac") tindría un altre efecte colateral que seria la unió de tots els pobles de la Terra amb un objectiu comú.

Apart, no teniu la sensació de que tots aquests conflictes poc o res tenen a veure amb la vida dels pobles que les pateixen? És a dir, almenys fins aquí no ha arribat un crit popular del poble d'Israel clamant contra el poble palestí. No sé pas com estiguin les coses allà a Europa però definitivament aquí no s'ha sentit.

Digueu-me utòpic però somnio amb un temps en que finalment, hi hagi governs que es dediquin a governar i a ser justos, enlloc de pensar en la manera de fer més diners. L'altre dia vaig veure un video al You Tube (home, la veritat es que era pura Teoria de la Conspiració exagerada però no em va semblar tant desencaminat) que deia que els que realment remenen les cireres a nivell mundial, primer van provocar la guerra a l'antiga Yugoslàvia perquè era un punt crític en la ruta que porta l'opi (materia prima per la síntesi de l'heroina) d' Orient cap a Occident. Després, aquests mateixos (busqueu "Club Bildenberg" a Internet. Entre d'altres, les principals monarquies europees incloent l'espanyola i principalment l'anglesa) van provocar els incidents de l'11S per tenir una excusa per atacar Afganistan i Irak (principals productors d'opi de la zona). Ja ningú recorda els motius que van dur als yankis a atacar l'Afganistan i Irak oi?

A Afganistan, buscar el señor Bin Laden. Després de tants anys i no l'han trobat? No que la CIA era tan bona? I si us n'adoneu, ja ningú se'n recorda d'aquest senyor, i malgrat tot allà estem, tocant la moral als pobres afgans que poc o res tenen a veure ni amb Al-qaeda ni amb els Talibans.

A Irak, les famoses i fonedisses armes de destrucció massiva del senyor Saddam Hussein. Ni en Harry Houdini hagués fet un acte de desaparició tan fantàstic com el que es va produir a l'Irak. I encara no les troben, eh? Vosaltres sabeu si les busquen encara? Ah, però sembla que ja les han trobat!!! No ho sabieu? Son a l'Iran! Home! Un error amb una lletra el pot tenir qualsevol! A veure si no voldràn anar a buscar-les ara i se'ls tornen a escapar que aquestes armes son molt vives i això que són groses, eh? Vaja que un no se les pot posar a la butxaca sense voler, com qui demana un boligraf i després se l'emporta inconscientment.

I ara, els Israelians, s'embarquen en una guerra totalment desequilibrada i sense cap motiu que justifiqui la magnitud de la mateixa que pot acabar desencadenant la Tercera Guerra Mundial. I no exagero! O penseu que la resta d'estats musulmans del voltant es quedaràn de brassos creuats mentres exterminen els palestins? I evidentment quan peti, els yankis correràn a protegir els seus aliats (més aviat els seus amos) i arrossegaràn probablement a Gran Bretanya, Austràlia i la majoria de paíssos que formen part de l'Otan. Mentres que Xina i Rússia, suposo que correràn a socòrrer els païssos musulmans per equilibrar les forces i perquè també hi tenen interessos a la zona.

Mireu que li he donat voltes i voltes i segueixo sense entendre el perquè de tot plegat. I consti, que les taules de l'aliansa ho diuen molt clarament: NO MATARÁS! I que jo sàpiga, els jueus no creuen en la nova aliansa del Nou Testament i per tant la seva llei religiosa s'atèn als 10 manaments de la Llei de Moisès.

No podem, per una vegada a la vida adonar-nos que més enllà del que som o en el que creiem, tots som germans i deixar de barallar-nos per un trosset més o menys de terra o una línea un milímetre més o menys a l'esquerra sobre un mapa? No podem oblidar-nos dels païssos i de les fronteres? No podem respectar les creences dels altres? No podem respectar les llengües i les cultures i oblidar-nos del passat? Tots hem comès errors en el passat i hem patit els errors dels altres però no per això ens anem fotent ganivetades per l'esquena cada cop que en tenim l'oportunitat, oi?





1 comentari:

  1. tot plegat no te explicacio de tan orroros ,i la unica que pudem troba es que no em cambiat gens ni mica am anys i anys
    sempre gueras mes tecnologia mes morts , pero crueltat odi i mes odi

    ResponElimina