Visitants

Visites

Website counter

dijous, de juny 25, 2009

Els cangurs es dopen amb bada-badocs

1) Austràlia és un dels principals productors (legals) del món de matèria prima per fabricar opiacis (medicaments per deprimir el Sistema Nerviòs Central, entre d'altres la morfina). Nota: en realitat els principals productors mundials d'opiacis són els països del mig i llunyà Orient (Pakistán i Afganistàn, entre d'altres) però aquests fan servir la planta per fabricar drogues i no pas medicines, així que no compten com a "legals".

2) Els opiacis son derivats de l'opi (una droga, molt de moda al S. XIX) i l'opi prové de la planta de l'opi, la flor de la cual és el bada-badoc. Sí, ho heu endevinat! La famosa "amapooooola, lindíssima amapoooooola". Qui ho havia de dir, oi?

3) Als camps de bada-badocs d'Austràlia fa temps que apareixien uns misteriosos cercles.

Us podeu imaginar que les teories que van sorgir al voltant dels cercles eren de lo més disparatat: OVNIS, Teoria de la conspiració... Lo curiòs del cas, és que la explicació "raonable" és més esbojarrada que les teories que s'havien llensat primer.

Es veu que els cangurs famèlics, de tant en tant, s'acosten als camps de bada-badocs i es posen les botes. Està clar que els cangurs no coneixen ( o sí ) els efectes dels opiacis, així que acaben més drogats que en Poli Díaz en els seus moments més memorables; així que comencen a donar voltes i més voltes pels camps de bada-badocs, creant sense voler els misteriosos cercles.

Jo no sé vosaltres però jo, el primer que m'he imaginat és un grup de cangurs amb els ulls envermellits, la llengua penjant i babejant. Alguns donant voltes i cridant com bojos al voltant del camp i d'altres espaterrats a terra dormitant o explicant-se acudits dolents i petant-se de riure sense motiu aparent.

Increïble pero cert... No si vivim en un planeta que fot pena! I havia de ser a Austràlia, on si no?

Esclar que l'opi així directe de la planta, no hauria de ser pas nociu. M'imagino que ha de tenir un efecte similar al que té la planta de coca (bé, salvant les distàncies: l'opi té un efecte soporífer i la fulla de coca més aviat és excitant. El que vull dir és que no son pas massa perillosos perquè són naturals). Que per cert, Bolívia està lluitant per legalitzar la fulla de coca (per raons òbvies, serien els que en traurien el tall de pastís més gros). A diferencia del que pogueu pensar i malgrat els inicis de la droga, la cocaïna no s'extreu pas de la planta de coca avui en dia, sinó que és sintètica (per això Colòmbia és el que és i Bolívia, no...).

Vaja que ja no m'extranyaría gens que les "llamas" del Perú i Bolívia es fotèssin de fulles de coca fins les orelles per tenir un "subidón" els divendres a la nit...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada