Visitants

Visites

Website counter

dijous, de febrer 07, 2008

Sobreviure (sobrevivir)

En primer lugar, una disculpa a los no catalano-parlantes voy a escribir algunos posts en catalán. Pueden ocupar el traductor que hay arriba a la derecha, ok?

Doncs be! Sobreviure: aquest es el tema d'avui. Vosaltres ja sabeu que aquesta ciutat s'enfonsa 10 cm anuals y si no ho sabieu doncs ja ho sabeu. El motiu, es que com ja probablement sabeu tambe, aquesta ciutat es va edificar sobre un llac que posteriorment es va assecar, amb lo que va quedar un considerable espai buit sota la ciutat. I si a aixo hi sumem una certa tendencia sismica, una temporada de plujes diaries que dura 4 mesos, doncs ja la tenim liada : esquerdes als carrers, sots, enfonsaments, etc... Aixo avui m'ha fet pensar en que la ciutat, per qualsevol que la vegi per primer cop, semblaria estar morint.

Pero de sobte un s'adona que no es així. La ciutat es plena de gent que es mou amunt i avall, que segueix endavant amb la seva vida passi el que passi. Els forats es reparen encara que per cadascun en surtin tres mes en un altre lloc. Malgrat la pol.lució, la brossa, la cendra dels volcans (el Popocateptl esta inusualment actiu darrerament) la natura s'obre pas. A cada esquerda i neixen petites plantes, flors, els ocells omplen el cel i canten quan surt el sol, hi ha animals per tot arreu (tot i que alguns son indesitjables com les rates, ratolins i cuques, tambe hi ha colibrís, esquirols i papallones). I aixo em fa pensar que passi el que passi, aquesta gent i aquesta ciutat sobreviura.

I sobreviura perque no hi ha gent més treballadora i lluitadora que ells, perqué malgrat el caos aparent hi ha un ordre sota d'ell. Perque son gent que te mes fe que cualsevol persona que jo hagi conegut. I la gent que te fe, aconsegueix fer tot el que es proposa. I si no busqueu informacio i, sobretot fotografies del gran terratrèmol de l'any 1985 i quan paseu per aqui li direm a la meva sogra que us expliqui les seves batalletes.

2 comentaris:

  1. ostras nen quina po en fas ,ensorramen, terretremols , quina po nen que en fas, ensurramens,volcans,terretremols,
    animalets ,
    pero si tu dius que no pasa res pues que DEU bulgui que sigui com duis

    ResponElimina
  2. Nanu nanu para muestra un botón... ale avui ens aixequem amb la notícia d'un sisme (com vols q en diguem... per mi un terratrèmol!) a la zona d'Oaxaca... Tu diràs q no ho has notat xo bueno 6 graus són 6 graus!!
    aiaiaiaiaiaiaiaiaia ALbeeeeeeeeeert

    ResponElimina