Visitants

Visites

Website counter

dijous, d’octubre 16, 2008

Ideo-teses

Una ideo-tesa, és una idea que aparentment és genial pero que, finalment, resulta ser ideota.

En tenim moltes d'aquestes, almenys jo. Tens un problema, busques una solució per bastant temps i de sobte, un dia, s'encen la bombeta. Qué dic bombeta! Un sol apareix davant dels nostres ulls, enlluernant-nos amb la seva claror. I som felisos per un temps, pensant que hem trobat la panasea universal i ens afanyem a dur a terme la nostra idea, cridant eureka! a tort i a dret.

Després, la crua realitat ens salta al damunt, com un jaguar negre que, amagat en el més profund de la jungla, ens espera per clavar-nos els seus ullals punxeguts i esmolats com una daga forjada al foc de l'infern.

La nostra no era pas una idea genial, era una ideotesa! I un cubell d'aigua gelada de l'àrtic ens cau al cap, ens fa un nyanyo impressionant, es desfà i llisca moooooooooolt lentament per la nostra espinada inundada prèviament per l'emoció.

Hi ha ideoteses famoses, com la de la persona que va creure que fer funcionar un cotxe amb aigua revolucionaria l'industria automotriu.

Hi ha ideoteses amb efecte dominó, com per exemple les que provoquen suicidis sectaris massius. Algú té la ideotesa de que el món és a punt d'acabar i "antes muerta que sencilla" i no només s'ho creu sinó que contagia altres persones que acaben creient la mateixa ideotesa. Malauradament, no és una ideotesa de la que un es pugui penedir després.

Hi ha ideoteses persistents, com creure que el sistema capitalista és el millor que li ha passat a la humanitat desde la seva separació amistosa de la familia dels micos i similars (amb permís de la Coca-cola). En fí, lo pitxor de tot és que el que està passant aquests dies no els farà canviar d'opinió i si tenim en compte que no és el primer cop que passa...

Hitler va tenir la ideota d'envair Polònia i ja sabeu com va acabar tot plegat... També algú va tenir la ideota de institucionalitzar la religió católica i va acabar donant a llum a un monstre mític. Em sembla que es deia Pere, pobret... Crec que no van arribar a fotre'l al carrer però el van posar de conserje per treure-li les ganes de tornar a pensar.

Algú va tenir la ideota de que una nova "tempesta del desert" seria genial i resulta que al desert no li va agradar i enlloc de parar l'altre galta va tornar la clatellada en forma de crisi económica a escala mundial i recessió econòmica, per no se sap quant temps, esperant a la cua (recordeu-me que mai em fiqui amb el desert). Esclar que gastarse 600 mil milions de dólars en ella va ser una idetoesa redundant també. Però esclar, prèviament algú va tenir la ideotesa de que yankilandia era i havia de ser el melic del món i al bell mig s'hi havia de clavar la bandera de les llibertats i defensa a ultratge dels pobles oprimits costés el que costés i ja veieu...

Hi va haver algú que va pensar que més valia un ocell a la mà que cent volant... ¿Vosaltres penseu que és més agradable i divertit tenir un ocell llensant picades a tort i a dret i a punt de morir d'una aturada cardíaca a la mà que veure un estol d'ocells volant lliures al cel? Jo tampoc.

És que a vegades els refranys fan riure : "Quién a buen àrbol se arrima, buena sombra le cobija"... Jejejejeje... I si està núbol què, eh? ¿I si tots els assassins en sèrie (però no com en Dexter, eh? Dels xungos!), bandolers i violadors de la regió s'han refugiat sota el mateix arbre? "Hombre, buenas tardes! Qué? Està buena la sombra, eh? Disculpe, ¿lo puedo asesinar/asaltar/violar un poquito mientras se refugia?". No, no, no, no i no! És publicitat enganyosa, no?

"De mica en mica s'omple la pica"... I si la pica té la capacitat d'una piscina olímpica? Esclar que s'acabarà omplint de mica en mica, però potser els nostres besnets ho veuràn, no creieu?

"No diguis blat, que no sigui al sac i ben lligat"... Llavors com li hem de dir al que creix als camps? Urmiquanpost?

"No treure la palla de l'ull al.liè fins treure la viga del propi"... Primera, si tenim una viga a l'ull no podrem veure la palla, ni res de res per un cas greu i persistent d'esclafament de cara. Segona, en l'hipotètic cas de que poguèssim arribar a veure alguna cosa, seria un primeríssim primer pla del terra (o quant us penseu que pesa una viga?). Tercera, si tinc una viga a l'ull propi, penso que la última de les meves preocupacions serà la insignificant palla de l'ull al.liè.

"Un clau treu un altre clau", deixant de banda les insinuacions sexuals de la frase... Heu intentant desclavar un clau amb un altre clau? Jo no, se'm fa més fàcil fer servir una altra eina més útil com unes alicates que posar-me a jugar amb els claus...

"Mars Marsot! Mata la vella a la vora del foc i la jove, si pot!"... Quí és en Mars Marsot? És un assassí en sèrie obsesionat amb les velletes? Perquè a la vora del foc? Perquè la jove també? No que estava obsesionat amb les velletes? Si tenim calor i ens refugiem sota un arbre per gaudir de l'ombra, hi trobarem en Mars Marsot? Preguntes i més preguntes...

"Mentres uns dormen a la palla, altres es guanyen la fama". Què les persones que tenen èxit no dormen? Els que dormen en llits i no en palla són persones exitoses per definició? Jo no ho he notat pas això!

Ideoteses per tot arreu! Ens envolten i ens atabalen cada dia de la nostra vida! Com aquest post, és una verdadera ideotesa que he tingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada