Visitants

Visites

Website counter

dimarts, de novembre 13, 2007

Una aurora boreal i altres histories.

A falta de temes més interessant i menys estressants i emprenyadors per parlar parlaré d'una experiencia que vaig viure ahir a la nit.

No em pregunteu perqué ho vaig fer no ho recordo, pero cap a les 10 de la nit vaig sortir a l'eixida. A sobre la rentadora hi tenim una especie de sostre de plástic perqué no es mulli quan plou. A través d'aquest plàstic hi vaig veure una cosa extraña, com una ratlla de llum al cel, més o menys a l'alsada de l'aeroport. Coi!- vaig pensar- que extrany!. Així que vaig decidir sortir per veure-ho directament no fos cas que es tractés d'un reflexe sobre el plàstic o algo així i no! No ho era.

Al cel, hi havia una llum com el fum que deixen els avions pero era brillant, de color blau i vermell ataronjat. Quan ja m'anava a fregar els ulls d'incredulitat, va desaparaixer. Es va apagar rápidament i no va deixar ni rastre. Evidentment vaig correr a comentar-ho a tothom i em van dir que lo més probable es que fos una aurora boreal, lo cual em deixa bastant perplexe ja que jo tenía entés que això només pasava als païssos nòrdics i Mèxico de nòrdic no en té res. En fi, una experiencia més.

Per altra banda volia escriure sobre un tema que de segur aixecarà bastanta polseguera pero la veritat es que no me'n puc estar. El tema Zapatero-Reietó-Chávez. Que l'amic Chávez está com una cabra, es públic i notori i no faré cap comentari al respecte. Que el rei, es una persona cabal i que ha estat educat per mantenir la serenitat i el protocol en tot moment desde que va néixer també es públic i notori. No entraré pas a discutir si el rei hauria fet el mateix si al que estiguèssin criticant fos en Zapatero, mai ho sabrem perqué no es repetirà. Pero que me'n direu de'n Zapatero?

S'han de tenir molts ous per fer el que va fer : primer per enfrontar-se i plantar cara a l'amic Chávez que desvaria de valent cada cop que obre la boca i no deixa de ser un aprenent d'Stalin que no passa de pallaso de quinta. En segon lloc, perqué s'han de tenir molt ben posats per defensar públicament a un adversari polític davant d'una tercera persona i en absència de l'interessat i més enfront de tots els medis de comunicació en una trobada internacional de mandataris i caps d'estat ibero-americans que son gent, que creieu-me que ens miren amb lupa encara que no ho sembli perqué som el país europeu més proper que tenen. En fi, no sé pas si ho faria pel rei, crec que la va cagar i que potser no hauría fet el mateix per defensar algú amb una altra ideologia, pero chapó pel Zapatero. Ha demostrat que la democracia espanyola no es un miratge i que realment es el president de tots els espanyols votin a qui votin. Podem girar la truita i preguntar-nos si l'amic Rajoy hauria fet el mateix o li hauria donat la raó a en Chávez, oi que no? Ho trobo bastant improbable.

Almenys ens ha demostrat a tots que la política pot no ser una pallasada i que hi ha algú al front del país que no está jugant a "los pallasos de la tele" el 99.99% dels cops, com els amics del PP s'entesten a fer. A mi, almenys m'ha fet sentir que es algú que es preocupa per tothom siguin quins siguin els seus colors i que amb ell tenim la defensa assegurada incondicionalment almenys de fronteres enfora.

Li envio un aplaudiment virtual al Zapatero, ha donat una llissó molt gran a molta gent comensant pel Chávez i acabant per tota la gent del PP, des del primer fins a l'últim mono del circ. Habemus President!!!!

Pel que fa a en Chávez, a vegades em pregunto si la proximitat amb Colombia no farà que segons d'on bufi el vent li arribin alguns grams de coca i se li fiquin al nas per accident, perqué la veritat es que diu i fa tonteries dignes del millor dels Yeltsins atiborrat de vodka. No sabíeu que ha tret un disc de música ranchera i mariachis? Incredible! Us imagineu a l'Aznar cantant cuplés? O al Rajoy i al Fraga cantant muñeiras? Visca les repúbliques bananeres i bolivarianes!!! Quin gran exemple pels dirigents del futur!!!! Tenim les dues cares de la moneda : Zapatero i Chávez reunits en un mateix moment, mostrant lo millor i lo pitxor de la política a la vegada! Y lo pitxor del cas es que hi ha gent que el segueix i que confia en ell com si fos un déu, iluminat pel mateix Simón Bolivar per dirigir Venezuela, que es una merda de país si no fos per les dones i el petroli, cap a l'elit mundial.

Per altra banda, implicar al rei d'Espanya en un intent de cop d'estat em sembla que ja es algo digne d'un hippy fins a les orelles de LSD. A qui se li acud? M'imagino al rei, convertit en un James Bond a la española, un Mortadelo alt, gras i vell , fent reunions secretes aquí i allá, infiltrant-se en secret a les embaixade, vestit de negre amb un gorro de llana i ulleres fosques, amb una pistola amb silenciador a una mà i la corona a l'altre, per derrocar el gobern de Venezuela. A veure, algú em pot explicar quin interès pot tenir el rei d'Espanya en que Hugo Chávez no sigui el president de Venezuela????? Que jo sápiga, España no es productor de Petroli, ni consumeix el petroli de Venezuela. Apart Espanya fabrica armes i les ven, i si no m'equivoco, les ven a Venezuela entre d'altres. Així doncs a qui li interessa més un règim militar a Venezuela que a España?????

Obviament, no en té cap d'interès i es que aquest paio está boig i per tant fa i diu bogeries. Només cal que veieu una foto d'aquest individu i la poseu al costat d'una foto de Benito Mussolini (si pot ser vestits d'uniforme militar millor). Ho veieu? Conclusió : Hugo Chávez es el fill secret de Mussolini. Fins i tot fa les mateixes bejenades.

6 comentaris:

  1. i a mes ames es un incul della que el rey es el jefe de estat no te ni idea
    bueno apar de que esta como un cencerro , pero per desgracia un cencerro , que pot fe mol i mol de mal

    ResponElimina
  2. Aix mamita... q resulta q el rei, segons l'artícle 56 de la Constitucó, SI q és e cap de l'estat espanyol "símbol de la seva unitat i permanència".... En fi,no cal dir q en penso.
    I una cosa, vale q el Chávez té un problema mental important, vale q és un feixista (molt molt molt) vale, però penso q no va dir cap disvarat ni cap mentida quan va afirmar q l'Aznar és un feixista (elegit democraticament oi tant igual q Hitler, no ho oblidem....) o q la monarquia hispànica per allà els segles XV i XVI i fins q va poder va aniquilar els índis d'Amèrica i q el rei no tenia cap dret a fer-lo callar....
    I una última cosa... si el Chávez està al poder encara és pq hi han interessos econòmics i polítics importants al darrera pq per molt menys els EUA han atacat altres països en nom de la llibertat i la democràcia....el q passa és q Chàvez s'ha fet l'amo d'un país ric en petroli i seu de les més importants empreses, per exemple, espanyoles: Repsol YPF, telefònica.... etc. Si volguéssin en serio Chàvez ja no seria ni un record...

    ResponElimina
  3. Vet aquí la polèmica!!! Visca!!!

    Mama, el rei ÉS el cap d'estat de l'Estat Español. En Zapatero ÉS el cap de gobern.

    Anna,

    1.- Et recordo que en Chávez ha estat elegit democràticament DESPRÉS de liderar un cop d'estat que el va portar al gobern.

    2.- No ens oblidem que la conquesta d'Amèrica es va produïr als segles XV i XVI, sota unes circumstàncies històriques que no tenen res que veure amb les actuals, per tant no hi ha punt de comparació.

    3.- Si, l'àmic Aznar es un feixista ideològicament parlant pero aquesta paraula jo la considero un insult i suposo que també el wey i en Zapatero, per tant considero que, cert o no, van fer molt bé de defensarlo perqué si haguèssin parlat de mi, m'haguès agradat que ho haguèssin fet.

    4.- Tens raó amb lo dels interessos. I el mateix passa amb Espanya, lo que passa es que ficar-se amb les empreses espanyoles a Venezuela es una arma de doble fulla, ja que si aquestes es retiren potser l'economia venezolana no cauria pero si s'entrebancaria prou : pensa que entre d'altres tenim Telefónica (telefonia), BBVA y Santander (Bancs, empreses, economía en general), etc... Y pensa que es tracta de centenars de milers de llocs de treball.

    Per tant penso que es una fanfarronada més de'n Chávez pero que en realitat está cagat. Perqué no t'e la infraestructura suficient per crear una estructura de telefonia tan gran ni una estructura bancaria i comercial com la que li donen els bancs espanyols, entre d'altres.

    Pel que fa als americans, doncs tots sabem el que fan i perquè només es cuestió de temps i cauràn com un castell de cartes, i no falta pas massa (de moment la seva estructura immobiliaria ja ha petat, i si els xinesos segueixen així no trigarà a caure tot lo demés). Yupi, Yupi, Yupi.

    ResponElimina
  4. No estic comparant la conquesta d'Amèrica amb cap situació actual... (on veus q jo ho faci??? no he dit pas res d'això...on?on?on?) Només q quan el sr. Chávez va dir q els antics espanyolitos van ser uns exterminadors tenia raó (aunque me pese... a mi tampoc m'agrada el Chávez!)I us puc asegurar q de la matèria en se una mica q per això sóc historiadora...
    I en cap moment estic comparant Chàvez amb Aznar tampoc! Comparo Aznar amb Hitler....!! Q és diferent!
    Crec q estas posant comparatives on jo no n'he fet cap....
    Encantada d'aclarir les coses!!

    ResponElimina
  5. Bueno, que jo sàpiga l'Aznar, pensi com pensi, no ha exterminat a ningú encara, ni ha fet cap genocidi, ni ha portat el món cap a la tercera guerra mundial. Cosa que qui si podría fer-la és l'amic Bush i si s'espavila una mica ho aconseguirà abans d'acabar el mandat.

    Accepto la comparació en termes ideològics pero no pas polítics i la raó es que l'Aznar ja no és al poder, gràcies a Déu. Si hagués estat Hitler encara hi sería i ens hauria ficat en un munt de problemes o et penses que de ser l'Aznar president no hi haurien osties amb Venezuela a hores d'ara?

    En quant a l'extermini d'indis, reitero : des del punt de vista actual es una salvatjada, pero des del punt de vista de la época estaba justificat per aquelles gents de fer el que van fer i segons ells, estaven en el seu dret. Apart, que no va ser un extermini, va ser una guerra i no va ser un genocidi, va ser una conquesta (semblant a la que els romans van fer amb la resta d'Europa i part de l'extranger).

    És més, era la seva obligació com a bons cristians (deixant de banda l'or, esclar). El que vull dir es que la mentalitat i la situació política de l'època ho justificaven. Pitxor va ser lo que van fer a África altres paíssos europeus, no? I de totes maneres no van aconseguir el que volíen, perqué la cultura maya i azteca continuen més vives del que ens pensem a Europa.

    ResponElimina
  6. La contemporaneitat dels fets no justifica els crims q es van cometre (i q encara es cometen) en nom de la religió. Allò va ser un autèntic extermini abans i ara.... milions de morts em penso q així ho justifiquen...

    ResponElimina