Visitants

Visites

Website counter

divendres, de maig 18, 2007

Déu, el Master de L'univers/universos

Bé, primer de tot una disculpa a tots els ateus/atees pero avui tinc la necessitat de possar-me metafísico-(pseudo)religiós.






No sé perqué, ja fa dies que tenia la necessitat de parlar sobre Déu i qué és o qué representa per mi.




Potser per haver estat educat en una escola catòlica (no confondre pas amb cristiana, he descobert que els cristians són una espècie de secta que volta per Mèxic), i per estar en un país eminentment catòlic, em sento més aprop del catolicisme que de qualsevol altre religió o secta religiosa de les que volten pel món. Així penso i estic convensut de que Déu existeix i que es omnipotent i omnipresent.



La gran pregunta és : ¿Si Déu va crear totes les coses que existeixen, qui el va crear a ell? Bé es una pregunta díficil de contestar pero fàcil d'entendre. A Déu no el va crear ningú perqué es únic, irrepetible, indivisible, infinit i etern. Si és únic, no el pot haber creat ningú perqué implicaria algú amb el mateix poder o superior (per la mateixa raó de que és irrepetible). És etern, o sigui, ha existit desde sempre i existirà sempre (no existeix l'inici dels temps per ell, més aviat ell està fora del temps mateix, el temps es una creació seva).




Una altra gran pregunta és : ok, Déu va crear totes les coses, ¿pero si es únic com pot ser que existeixi tot lo demés? Molt fàcil. Tot, i quan dic tot vull dir tot, es una creació mental de Déu. Aquest es el principi de Mentalisme, la primera llei de la metafísica. O sigui tots existim en la ment de Déu per això és únic. Ah! I una altra cosa més, Déu no és omnipresent en realitat, no està a tot arreu i en tot moment sinó que totes les coses estan en ell perqué son el seu pensament.


La idea d'un Déu cruel la rebutjo del tot. Déu no és cruel, és amor. D'aquí vé la gran pregunta número 3 : ¿Si Déu es amor perquè permet les guerres, les malalties, el crim, l'assassinat, els abusos a menors, en fí el mal?



Bé, en primer lloc el mal és una creació humana y no divina.

En segon lloc, Déu no va crear el mal només el permet perqué és una eina. I és una eina per nosaltres mateixos, per millorar, per evolucionar, per acostar-nos a Déu mateix.

Mireu, he llegit molt sobre el tema i de tot el que he llegit n'he tret varies conclusions. Una és que la vida humana és només una carrera. Una carrera, que ens porta una i una altra vegada a viure una nova vida per netejar tots els errors que hem comés en les anteriors. És una qüestió de karma per entendre'ns.

Un cop assolim els nivells que se'ns han imposat, passem a un altre món, a una altra realitat millor (si, penso que existeixen altres món apart d'aquest, parafrasejant a l'amic SK), on les proves de la vida són més suaus però en el fons no deixa de ser el mateix esquema. Així de mica en mica, un esperit es va purificant i acostant-se més a la divinitat fins que arriba un moment en que aquest esperit asoleix la divinitat i es fusiona amb l'esperit suprem que és Déu.

Hi ha proves, i proves que he viscut en persona, de que hi ha vida després de la mort de qué un com a esperit que ja s'ha desprès de la carn, pot tornar a comensar (i escollir les proves que passarà, evidentment se li esborren els records abans de "baixar") o quedar en un estat intermig entre vides per ajudar als que encara estan encarnats, o bé pot evolucionar i encarnar en un món millor on les proves són més laxes pero no deixen de ser proves.

I és per això que existeix el mal.
Un altre tema que podem tocar és el del destí. ¿Perqué creieu que a vegades el destí sembla perjudicar les persones que menys tenen i afavorir a les que més tenen? ¿Us penseu que una vida fàcil i plena de luxos no implica patiments ni proves o reptes? Si penseu això sou molt ingenus. Penseu en una persona que ha viscut una vida miserable per ser molt egoísta i/o molt poc disposada a compartir els seus bens o diners amb els demés. ¿No penseu que seria una prova terrible donar-li tots els diners del món per veure si aprèn a compartir-los?
Potser el mateix esperit hauría de superar la por a perdre-ho tot, a que li robessin tot el que ha aconseguit, hauría d'aprendre que la verdadera felicitat no la donen els diners, que la felicitat implica uns sentiments que no es poden comprar ni amb tot l'or del món. Potser hauria de superar els gelos que provocaria, la soledat, la hipocresia que empenyeria als demés a fer-li la rosca per aconseguir un tros del seu pastís, i això a la vegada serien proves per aquests individus.
Déu no es cruel. Us penseu que la mort o les malalties són cruels? Bé també són proves. Creieu que perdre un fill no-nat es cruel? Es una altra prova, no és una prova pel fetus sinó per la mare (hi ha esperits que acorden encarnar per un temps molt curt només per ajudar a l'esperit que encarna en la mare a superar la prova).

La vida es una cadena interminable que ens lliga a tots els èssers humans. Sovint ens trobem amb persones que hem trobat en altres vides, potser amics, amants, amb ells ens sentim a gust, hi conectem desseguida. Les nostres proves els impliquen com a elements actius i nosaltres estem implicats en les seves. També trobem esperits que ens han fet mal, per això hi ha vegades que no hi conectem ni a la de tres o hi ha persones que ens causen antipatía automàticament i no sabem perqué. (llegiu "Muchas vidas, muchos maestros" de Brian L. Weiss. El sr. Weiss es un psiquiatra de l'hospital Mount Sinaí que va descobrir, tractant a una pacient, la hipnosis regresiva en la cual pot explorar les vides passades de la gent. No és un metge cualsevol, us dic que era el cap de psiquiatría de l'hospital Mount Sinaí de los Angeles, CA - http://www.brianweiss.com/ -).

En fí, ja m'estic passant de la ratlla amb les meves explicacións. Tornant al comensament, per mí Déu existeix, és amor i es omnipotent (tot ho pot, perqué només ho ha de "pensar"). Déu escolta els seus fills, tot i que potser no tingui orelles, pero si s'apiada de nosaltres. Resar no es inútil. Potser a vegades li demanem coses que no pot complir perqué penseu que, com ja us he dit, la vida es una cadena interminable i canviar el destí d'algú en concret pot implicar canviar el destí de tota la humanitat (i potser més i tot). Apart, hi ha proves que hem de superar, precisament perqué nosaltres mateixos ho hem demanat. Déu ens escolta i potser no ens solucionarà el problema, pero ens enviarà algú que ens farà la càrrega més lleugera, potser per aquesta persona això serà una prova també. A vegades pequem d'ingenus quan li demanem a Déu coses que realment no necessitem, o que pensem que no ens concedirà. Cal ser realistes també, si Déu ho pot i és amor, perqué caray no ens hauria de donar el que li demanem? El que passa es que si no ens ho creiem ni nosaltres mateixos doncs no hi ha res a fer.
Bé, ja m'he extés massa, millor segueixo escrivint un altre día.

7 comentaris:

  1. Estic del tot ¿ esverada ¿surpresa ¿atuntada ,em la teva parrafada , com pots parla de aquesta guisa ,TU QUE VOTAVAS ¡¡¡¡ COMUNISTA¡¡¡¡¡

    com tas deijat fe aquesta rentada de cocu i que consti que io vig creija bultada de unas i deas que tucaban en aquells tems , pero Albert em ebolucionat mol EEEEEEEEEE petons

    ResponElimina
  2. T'haig de ser sincera.... no he passat el primer paràgraf... no m'ha fet falta, el mateix discurs a tot el post.
    Mira Albert, una de les meves màximes en la vida és: fes i deixa fer, ja saps q jo sempre he cregut només en allò que puc veure... Evidentment jo, personalment, a Déu ni l'he vist ni le sentit ni res de res per tant no hi crec ni amb ell ni amb cap altra d'aquestes sectes religioses...
    Però, en canvi, sempre he sigut respectuosa amb el que he sentit diferent... Ara, bé... Albert que t'han menjat l'ollaaaaaaa! q no em puc creure q amb un any i mig hagis fet un canvi tan radical... a mi si vols creure amb Déu fes el q vulguis xo q et creguis totes aquestes coses només pq t'has casat amb qui t'has casart i vius on vius... em sembla increíble venint d'una persaona inteligent i íntegra com tu... a vegades la gent té la personalitat més feble del q ens pensem i tu m'acabes de demostrar q ets un d'ells....
    Espero no ofendre't amb les meves paraules xo necessitava dir-te totes les emocions q he hagut de controlar quan he llegit el primer paràgraf d'aquest post...
    T'estimoooooo

    ResponElimina
  3. ¡Hola, Albert! Sóc l'Ana Mª (o sigui, la tieta). Em sembla que les persones dels comentaris no han acabat d'aprofundir en el text dels teus comentaris. Està clar que la teva idea de Déu no encaixa dins de la figura del Déu catòlic, perquè la reencarnació no forma part de la fe catòlica i crec que tampoc de les altres religions cristianes. Tampoc el "panteisme" (o sigui, creure que el món és un pensament de Déu i que tots hi sóm dins la seva substància) forma part del dogma catòlic. Per això no crec que t'hagis deixat influenciar per la religiositat mexicana, doncs a mi em va semblar que éra molt dogmàtica i una mica sincrética o influenciada per la tradició indígena.
    De la teva exposició, que no em desagrada gens, em quedo amb una idea que tan el tiet Pere como jo hem comentat moltes vegades: que tot està relacionat i que si modifiques o redirecciones alguna cosa, tot l'univers canviarà. Nosaltres moltes vegades diem: si fem una determinada cosa, amb la intenció de millorar o canviar quelcom que no va prou bé (per ex., ajudar a millorar el nostre entorn, o el mediambient), iniciarem una cadena transformadora que poc a poc anirà creixent. I, sincerament, crec que funciona.
    Un petò i records del tiet Pere.

    ResponElimina
  4. Hola, soy tu "tiet Pere". No entiendo lo que le ha molestado tanto a tu madre y a tu hermana, aunque yo no me considero creyente, sino más bien escéptico.

    Tu "discurso" ya lo manejábamos mucho en nuestra juventud - el orientalismo - y nos interesaría qie expusieras las pruebas a las que de refilón te refieres.

    Sobre la existencia del mal y la no interveción de Dios un apunte. Dios no interviene porque en tonces no seríamos libres, o sea "no seríamos", la libertad es nuestra esencia. Esto es sólo un razonamiento pero debe entenderse desde mi citado escepticismo.

    Otro apunte, este crítico. A los seres humanos cuya vida se reduce a la subsistencia y el sufrimiento, diles que su vida es así porque lo que les pasa son pruebas para mejorar después.

    Un abrazo Albert, y aunque te critiquen es mejor comerse el tarugo que no hacer nada, aunque creo que lo primero que debemos ser es racionales y críticos con estas cosa porque en nombre de las religiones mucha gente ha matado y sigue matando.

    ResponElimina
  5. hola Albert , pude si que el tiet i la tieta tenan rao, man reñant de balen pude io no se interpreta el que has escrit ,

    no com ells escla pero......
    te estimo mol pensis el que pensis
    mols peton
    mama

    ResponElimina
  6. Bbbuufff toma marrón... jajajjaja...
    Bueno soposo que no se m'ha interpretat o no s'ha "aprofundit" en els meus raonaments...(joder que bien queda!) Jo no dic q estiguis equivocat ni q el q diguis sigui veritat o mentida... jo no entro en aquestes coses ja vaig dir q jo acostumo a fer i deixar fer i si has fet una exposició de collons sobre Déu pos jo q m'enorgulleixo pq ets un crack escrivint.....
    Simplement creia q compartiem més o menys uns ideals que de cop he vist q no... q en qüestió d'un any i mig has evolucionat cap a unes tendències impossibles quan erets aki.... i mira és la meva opinió tan respectable com la teva o com la de tots els altres, o no?

    ResponElimina
  7. Jo sóc Déu.

    Jo creo la meva realitat

    ResponElimina