Visitants

Visites

Website counter

dijous, de maig 07, 2009

Conspiracions

En fí, no podia acomiadar la setmana sense parlar del tema estrella (almenys pel 50% de la gent): la conspiració!

Però... ¿què és una conspiració? El primer que ens passa pel cap és que no és ni més ni menys que una conjura, un complot creat i mantingut en secret fins al darrer moment per obtenir un benefici. És a dir, no hi pot haver conspiració on ningú hi surt beneficiat. México, per si no us n'heu adonat, ha tingut pràcticament tota la seva economía productiva aturada una setmana. Això, conjuntament amb les pèrdues econòmiques que es derivaran de les cancel.lacions a nivell turisme, ha fet baixar el PIB del país. Per tant, a no ser que hi hagi un motiu arcà per part del govern que ningú coneix, México no és la causa d'això que està passant.

Ha pero els rumors segueixen corrent com reguers de pólvora. Els darrers són els següents :

1. (Moderatto) El govern ha venut PEMEX, empresa nacional de petrolis. Desde la dècada dels anys 40, els mexicans (tots) son amos del petroli. El President Lázaro Càrdenas va expropiar el petroli de mans de les multinacionals extrangeres. Els mexicans i mexicanes van fer una col.lecta nacional per ajuntar fons per comprar el petroli i per això està escrit a la constitució que el petroli els pertany. Segons es comenta, el govern hauria mogut tot aquest escàndol per poder vendre PEMEX sense que hi hagués massa veus dissonants.

2. (Allegro Ma Non Troppo) El govern ha venut el país sencer als yankis i passarà a ser un altre estat de la Unió Americana. Surrealista, no? Impossible...? Coses pitxors s'han vist. Òbviament, calia crear una maniobra de distracció. No em negareu que no acabaría amb el tema de la inmigració il.legal, no?

Això són dos exemples de suposades conspiracions (esclar que potser son casos extrems. Els he agafat perquè son els que corren i perquè em van bé per exemplificar.

I jo dic: perquè no fem una conspiració per eliminar els governs i totes les institucions? ¿Perquè no creem després un món nou basat en altres valors que no siguin la violència, la sed de poder i la corrupció?

1 comentari: