Visitants

Visites

Website counter

dimecres, de maig 06, 2009

Nikola Tesla

Nikola Tesla, fou un científic típic: despistat, gelós, estrambòtic...

Va mantenir durant dècades una aferrissada lluita amb Edison per veure quina energia era superior: la corrent continua d'Edison o la corrent alterna de Tesla.

Tesla treballava per Edison, i es diu que aquest, va patentar com a propis varis invents de Tesla. Després es va negar a pagar a Tesla el preu acordat a canvi al.legant que es tractava "d'una broma americana" (Tesla era croata). Aquest va ser l'inici de l'enemistat que fins i tot va dur a Edison a inventar la cadira elèctrica que funciona amb corrent alterna i no pas continua per desacreditar el que defensava Tesla.

La darrera part de la seva vida, Tesla la va passar en litigi contra l'empresa de Marconi, doncs Tesla havia patentat l'emisió de radiació electromagnètica poc abans de que Marconi patentés la radio. El que no tothom sap, és que Tesla, va guanyar i per tant, hauria de figurar als llibres com el veritable inventor i no pas Marconi.

Tesla no es va salvar pas de les excentricitats segons ell, els seus invents eren dictats per veus dins el seu cap que provenien d'uns èssers del futur anomenats "dropans". Quan s'el qüestionava més profundament al respecte, canviava de tema rápidament dient que no tenia importància.

Durant els últims anys de la seva vida, va viure en hotels. Passava una temporada en un i quan el compte era massa gran, fugia per refugiar-se en un altre.

Era un fervent defensor de l'existència de vida en altres planetes, cosa de la qual, al primer quart del segle XX es parlava veritablement poc. Insistia en que els seus invents permetríen a l'home comunicar-se amb èssers d'altres punts de l'Univers.´

L'única persona que li va fer una mica de cas i el va financiar va ser Westinghouse (si, el de les rentadores white-westinghouse). Podriem considerar-lo a la seva manera una espècie de mecenes que tenia prous diners com per finansar els experiments d'un home a qui tothom titllava de boig.

Es diu que Tesla, difícilment guardava documents dels seus descobriments. Tot, suposadament, ho feia de memòria. I més aviat, es diu que primer construía un aparell i després es dedicava a esbrinar perquè servia, lo qual alimentaria la llegenda de que els seus invents eren dictats per èssers del futur que li parlaven mentalment.

En qualsevol cas, ens han arribat una quantitat mínima dels seus documents ja que es diu que al poc d'haver mort, la CIA va confiscar tota la documentació que es trobava al seu despatx a Nova York. Dels pocs documents que s'han trobat podem dir que la majoría desconcerten els científics ja que es tracta de documents altament inductius ( o sigui, no es planteja una hipotesi i s'intenta probar el contrari sinó que es parteix d'una conclusió i es demostra el perqué. Exactament al contrari del mètode científic i malgrat tot no estava equivocat).

Amb homenets telèpatas del futur o sense, en Tesla va ser un adelantat al seu temps i si els seus invents no s'haguèssin silenciat podríem gaudir de tota una sèrie de ventatges que ara no tenim i ens podríem haver evitat molts mals de cap ecològics. De fet es considera l'electromagnetisme com la clau per superar la crisi energètica i econòmica que estem visquent. L'electromagnetisme es una font d'energia neta, extremadament barata, potent i inacabable.

En espera de que es desclassifiquin els documents confiscats per la CIA quan va morir, esperem que el món no trigui massa a donar un altre fruït d'aquesta mena i que aquest cop sí, sigui escoltat. Com malauradament tants d'altres han estat silenciats per interessos bastant tèrbols, per variar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada