Visitants

Visites

Website counter

dimecres, de maig 20, 2009

Vaig una mica de cul

Ahir, un dels meus proveedors, Industrias Nacobre, em va prometre l'entrega d'una cinta de coure que estava endarrerida per avui. A última hora de la tarda, van enviar un mail disculpant-se i dient que per causes de forsa major no em podríen entregar fins la setmana que vé.

El Gerent de planta, el meu "coco", va posar el crit al cel i no és per menys: han de fabricar 500 peces que s'han d'entregar dilluns. Però el problema és que no només s'han d'estampar/troquelar sinó que per desgracia meva han d'anar a que els facin un recobriment de plata...El client a qui s'han d'entregar és ni més ni menys que Schneider Electric.

Així que aquest matí, m'han enviat a Nacobre a veure personalment qué era el que passava. El problema és que al seu molí de laminació se li ha trencat un engranatge i el tenen aturat.

Us explicaré com funciona perquè veieu el tamany del problema. Nacobre fon el coure i obté uns blocs de coure d'unes 8 polsades de gruix. Aquestes passen per un primer procés de laminació en calent i s'obtenen rotllos de cinta de 8 polsades d'ample i aproximadament 0.5 polsades de gruix. A aquests rollos, els han de treure tota la crosta que es forma durant la laminació en calent. Això ho fan amb una màquina que raspa la superfície del rotllo.

Després els rotllos passen al molí de laminació. Aquest cop la laminació és en fred i això vol dir que el que fan és premsar els rollos de forma que els aixafen i els estiren fins a obtenir uns rotllos que tenen més o menys 0.11 polsades de gruix. Aquesta precisament és la màquina que ha petat.

A partir d'aquí, passen al forn on jugant amb la temperatura li donen la duresa que requereix el material i acaben d'ajustar el gruix.

Després passa a l'Slitter per tallar el rotllo a l'ample requerit de forma que de cada rotllo obtenen varies cintes a un ample determinat. El funcionament de l'Slitter és molt simple: fan passar el rotllo (desenrotllat, esclar. Al comensament hi ha un suport on es col.loca el rotllo i un alimentador que va desenrotllant) per una màquina que té unes fulles que es poden ajustar a diferents amples i que van tallant el rotllo desde la punta fins al final. Al final hi ha una enrotlladora que fa enrotllant les cintes que van sortint.

Doncs bé, com veieu, el problema és molt greu doncs la màquina es troba al bell mig del procés i us podeu imaginar que no és una cosa que es solucioni en dos dies. Perquè us en feu una idea, l'engranatge que ha petat fa com un metre de diàmetre. Vaja, que no el pots anar a comprar a la ferreteria de la cantonada...

Doncs ja he anat, he vist i he tornat amb l'informe. El problema és que d'anada m'ha portat un dels xofers pero de tornada he hagut de tornar caminant, perquè jo no penso pagar un taxi perquè després l'empresa no me'l pagui. de totes maneres, gairebé tot el matí perdut amb la ditxosa visiteta.

1 comentari:

  1. pues el teu coco osiga jefe ,no sap que aquestas cosas ningu no bol que pasin , i que ningu no te la culpa , pero esta cla qu ajo els cocos no podan entendra ,
    sentu mol els teus entrabancs

    ResponElimina