Visitants

Visites

Website counter

divendres, d’agost 24, 2007

Dean, dos díes després

Bueno, ja ha passat lo pitxor, espero.
La qüestió és que l'amic Dean ha fet més mal com a tempesta tropical de res, que com a huracà de forsa 5. Fins ara han mort unes 10 persones (perdoneu que no tingui les dades exactes) en diferents estats degut a les inundacions i esllavissades que ha provocat com a tempesta tropical.



No penseu que soc un èsser insensible, només que tenint en compte el tamany i la població total de México, doncs podriem dir que les pèrdues humanes que hi hagut fins al moment han estat ridícules (també pel que podría haver estat, esclar. Penseu que un huracà de forsa 5 no es qualsevol cosa).

Ara comensa la segona fase, la d'evaluar els danys i comensar a reconstruïr el que s'ha endut per davant. Les zones més afectades han estat els estats de Quintana Roo, Campeche (estats per on va tocar México per primer cop), Veracruz (estat on va tocar territori Mexicà per segon cop) i Hidalgo. Lo més afectat ha estat òbviament, l'agricultura ( especialment, les "Milpas" de blat de moro, els cultius de plàtan i coco, etc.. ) lo qual vol dir que aviat apujaran els preus de la farina de blat de moro, lo qual vol dir que pujaran les "tortillas", aliment bàsic a falta de pa com Déu mana (que no els hi agrada massa als mexicans). Una altra que s'ha vist afectat ha estat PEMEX (Petroleos Mexicanos), penseu que a Campeche es troben les principals plataformes petroleres del país, i entre que les van evacuar per l'huracà i van estar dos dies sense treballar, i les destrosses, doncs han tingut unes pèrdues multi-milionaries (150 milions de dólars, quasi res!). Lo qual augura una pujada en els preus dels carburants, lo qual a mi no em preocupa massa pero hi deu haver bastanta gent que li tocarà la moral. México es un dels principals productors de petroli del món, penso que està per darrera de Venezuela (pàtria de l'inimitable i mai prou ben ponderat, amic Chávez).



En fi, apenes es el primer de la temporada, de moment aquí (vull dir on treballo i on visc) la cosa ha estat ben minsa. Creieu-me que allà teniu temporals de llevant molt més violents cada dos per tres. Només dimecres va estar plovent tot el día d'una forma constant i amb una intensitat moderada i ahir i avui doncs més o menys sol i algunes gotetes. De totes maneres hi ha zones de la periferia que ho han passat pitxor, pel desbordament d'alguns rius, com el Río de los Remedios, que es troba al Nord de la ciutat, i que es un pou de merda (disculpeu la paraula pero es la veritat) i que algún día potser si que va ser un riu pero ara no és més que una claveguera a l'aire lliure.

1 comentari:

  1. cronica perfecta ,tots es pudem fe una idea exacata del que ha pasat
    espero que la teba idea de que ha tu no tafecta el aumen dels carburans espero que tinguis rao , has de teni encomte , que per desgracia sempra te consecuencias per tot i per atots

    ResponElimina