Visitants

Visites

Website counter

divendres, d’agost 10, 2007

Està boig aquest temps...!


El temps, en qüalsevol de les seves acepcions, està boig i es una cosa molt curiosa.
Que temps metereològic està boig ho vegis per on ho vegis i ho miris on ho miris, no és cap novetat. Aquí per lo general el temps sol ser bastant primaveral. De maig a septembre, és època de pluges, lo qual vol dir, que cada dia a la tarda toca o bé tempesta o bé un raig sense masses excepcions. Lo normal es que hi hagi alguns dies de treva (dos o tres) en lo que passen les tempestes tropicals i arriben les següents.

Aquest any les tempestes tropicals (aquí n'hi diuen "ondas tropicales") estan arribant totes pel pacífic (l'any passat s'anaven turnant amb les de l'Atlàntic). Una cosa curiosa es que les van comptant per veure si arriven al màxim previst, així quan veus el temps, et parlen de la "onda tropical" número X. D'huracans aquest any no n'hem tingut per cap banda ( crec que un o dos), o bé han passat lluny de la costa o no s'han arribat a desenvolupar. La qüestió és que, donat el tamany descomunal, per mi que soc de poble, del país i que estem al bell mig del mateix, és bastant sorprenent que una cosa tan allunyada ens pugui afectar tant.



Un altre tema, i que es bastant preocupant, son les inundacions aquí al DF i a les arees metropolitanes. Es veu que el sistema de drenatge de la ciutat està fallant, bàsicament perqué la majoría de les persones son uns porcs i que el sistema de neteja de la ciutat deixa molt que desitjar (bé, deixaría, si és que existís, esclar. Netejar la bruticia de 20 milions de persones ha de ser algo difícil, pero penso que s'ho haurien de plantejar. Donaría feina a moltes persones). La qüestió és que el drenatge està taponat en molts punts per la bruticia acumulada i l'aigua per algun lloc ha de sortir. S'espera, que en algun moment, si hi ha un aiguat important, el drenatge es vegi superat i s'inundi tot el centre de la ciutat, lo qual tocaría la moral a bastanta gent, entre els quals espero no incloure'm. Un altre disbarat que passa, es que com que el terreny sobre el que s'aixeca la ciutat és pantanós doncs de tant en tant, s'enfonsa una part o una altra. Fa com un mes a la Delegació Iztapalapa va haver-hi un enfonsament que es va emportar un paio amb tot i cotxe, que van trigar una setmana a trobar-lo.

Apart està el temps cronològic, una altra bogeria. No sé si soc jo, que m'estic fent gran i les poques canes que tinc m'afecten al cervell, pero cada dia que passa em penso que el temps passa més depressa. Miro enrera, i les coses que van passar fa sis mesos, o un any, em sembla que van passar ahir. Els dies passen un darrera l'altre a una velocitat vertiginosa i les setmanes s'acaben en un no-res. A vegades penso, si no hi haurà una explicació còsmica darrera de tot això. Per exemple, fa 10 anys que vaig fer "Els Miserables", i a mi em sembla talment que hagués estat l'any passat o fa dos o tres anys, pero no pas una dècada!!!.

Aviat farà 7 anys de l'onze de septembre del 2001, i tots recordem com si hagués estat ahir el que va passar, i han passat moltes coses desde llavors pero renoi, sembla que tot això s'hagi condensat en un sol dia. No recordo si era una película o un llibre (crec que era un llibre de l'amic Stephen K., si no vaig errat era a la Torre Obscura, no recordo el volum) on parlava d'aquests efectes i ho atribuïa a determinats efectes còsmics (bé, no era exactament això pero no us vull atabalar). En fí, tenim un temps, que se suposa que sempre dura el mateix, o sigui una hora dura 60 minuts i un minut, 60 secons, aquí i a España i a la Conchinchina, i a Timbuctú... Un podría pensar que es una apreciació personal, pero la veritat és que no soc l'únic que ha notat aquest efecte.
N'he parlat amb varies persones, he sentit bastants comentaris i la gran majoria hi està d'acord : EL TEMPS PASSA MÉS DEPRESSA CADA DIA! Apart, jo no soc astrònom i de tant en tant m'agrada mirar el cel, hi ha algunes coses que no acabo d'entendre. Per exemple, els moviments de la lluna darrerament. Se suposa que la lluna sempre surt pel mateix lloc, més o menys, hauria de tenir una variació mínima diaria ja que la terra es mou (Eppur si muove! Com va dir aquell, i com va dir l'altre : "Tot és relatiu") pero es que darrerament hi ha moviments que se salten aquesta "mínima" variació diària, digue'm que són molt poc mínims.

En fi, com deia aquell altre : "Està boig aquest temps!"

2 comentaris:

  1. buenu nem per pars : qin cague tot el que dius que pot pasa de aquet dichos pais
    nen fes un pensamen i torna que si mes no aqui el drenacha funciona ¿¿¿¿
    altra cosa si el tems pasa masa depresa pel que sigui pero masa depresa
    otra cosa , no tu no ets astrolac , pero que consti ,que es perque no buldras , io crec que pudrias se el que et dungues lagana, tens un coco desaprufitat

    i el que et della ESPAÑA no se enfonsa , si mes no de mumen ja ja ja

    TORNAAAAAAAAAAAA

    ResponElimina
  2. Jo crec que això que el temps passi més de pressa és atribuïble al fet que ens anem fent grans, fet inevitable per altra banda.

    Vejam si m'explico:quan ets nen, tens un munt de temps que dediques a l'oci (jugar, estar amb amics, etc) per tant la teva forma de viure el dia a dia es dilata molt més que la d'un adult i tens la sensació que tot passa més a poc a poc.

    Però a mesura que creixes, el teu temps d'oci es va retallant, comences a estudiar, a treballar, a tenir responsabilitats...i més endavant a casar-te, fundar una família, tenir fills...El teu temps d'oci s'escurça, perquè dediques la teva vida, el teu temps, a d'altres causes i d'altres persones i tot passa com molt de pressa.

    El cicle torna a invertrir-se quan ja ets vell.Retirat de la vida activa, tornes a gaudir de tot el temps per l'oci que tenies a la infància, però amb un inconvenient molt gran:la força física ja no t'acompanya i en segons quins casos la mental tampoc.

    Vaja igual m'he posat molt filosòfic amb tot això...en tot cas la millor conclusió que cal extreure de tot plegat és que cal viure cada moment amb intensitat, com si fos l'últim (mmm això em recorda la lletra d'una cançó...).

    Salut.

    ResponElimina