Visitants

Visites

Website counter

dimecres, d’agost 22, 2007

El temps!

Últimes noticies sobre l'amic Dean. Un cop més per tranquilitzar els ànims, em sembla que hauré de fer una estiradeta d'orelles als amics Molina i Mauri, que deuen estar d'allò més contents amb l'huracà, pero em sembla que estan exagerant una mica massa amb les informacions que us donen per les Espanyes.


Segons el Centro Nacional de Huracanes, en Dean s'ha debilitat a forsa 1 en l'escala Saffir-Simpson després de tocar terra, un altre cop, a Veracruz i afectar part de l'estat de Puebla. Els vents que l'acompanyen van de 130 a 175 Km per hora.


Aquí a la terra dels chilangos, l'únic que passa i passarà es que porta tot el día plovent, res que no s'hagi vist mai a Catalunya. Penseu que ens trobem a uns mil i pico de Km de Veracruz. Per tant, no hi ha de qué preocupar-se, ni posar-se les mans al cap ni res de tot això. Tampoc us penseu que plou d'una manera bàrbara. Hi ha hagut varies tempestes molt més violentes durant aquesta època de pluges, plou d'una forma moderada pero tampoc us penseu que ens estigui caient el cel al damunt, eh?


Així que tranquils nens, que no passa res de res, i apart apenes es el primer huracà de la temporada (que dura fins al Novembre!) i per tant si cada cop que hi hagi un huracà us heu de posar així, us hi deixareu el fetge i part de l'estòmac, jejejejeje! Compte amb les úlceres que són molt dolentes, jajajajajajaja!


Au, va! Que aquí i més a la costa, están preparadíssims per aquestes coses. Si a Catalunya estiguessin igual de preparats otro gallo nos cantaría (eh, Raul i Àlex?) amb les riuades i els incendis forestals a l'estiu. Que ja veieu que en Dean ha deixat morts per tot arreu menys a México, només destrosses (mínimes comparades amb les de la Wilma fa dos anys) i inundacions que no son res que no es pugui solucionar.


Ara en Dean es dirigeix cap a l'estat d'Hidalgo (capital Pachuca), on s'espera que arribi cap a les 6 de la tarda fent-se cada cop més dèbil, ja que Hidalgo es troba a l'interior i els huracans es desfan quan avansen per sobre de terra ferma. Em sembla que us feu massa idea de les distancies tan grans que hi ha en aquest país. Per posarvos un exemple podríem dir que la distancia que hi ha entre l'extrem oposat d'Hidalgo i el DF podría ben bé ser la que hi ha de Barcelona a la Galicia o més. Hidalgo té una superfície de 20856 Km quadrats i ni tan sols limita amb el DF, hi ha l'Estat de México pel mig.

1 comentari:

  1. com sempra mol ben explicat
    estem tots mol cuntens de que sigui com tu dius
    comta am la umitat je je je

    ResponElimina