Visitants

Visites

Website counter

dilluns, d’agost 06, 2007

Obert per vacances (les dels demés, of course)

Aquest blog no tanca per vacances, novetat extraordinària veient els blogs dels meus familiars i coneguts.

Responent a una petició desesperada,jejeje, parlaré (poc, això ja ho aviso) de coses més mundanes i qüotidianes per una estona.

Els mosquits mexicans, són uns cabróns, no perdonen. Perdoneu la paraula, pero es la veritat. Generalment la cosa no passa de ser igual que a Catalunya : et piquen, et surt un granet sense importancia, et cou durant uns dies, pero si no passa res d'extraordinari, ja no hi penses més. Ara bé, de tant en tant, i jo ja en porto tres en dos díes, hi ha uns escamots d'assassins, un cos d'èlit entre els mosquits, que fan estralls a la meva pell. Aquests no porten fiblons, porten dagues amb la fulla coberta de verí pur. Perqué us en feu una idea, i consti que jo i els mosquits teniem un pacte de no agressió fins fa poc, una sola picada que em van fer dijous, em va inflar la mà com si fos un globus. I no és que et cogui, és que et fa mal, literalment com si t'haguèssis agafat la mà una la porta. Em sorprenen aquestes reaccions al.lèrgiques exagerades quan l'any passat amb prou feines m'enrecordaba de que existien aquests petits monstres. Ja! Al seu costat, els mosquits tigre, no deixen de ser uns pobres desgraciats ( i consti que aquí abunden, eh?) que no els arriben ni a la sola de la sabata a aquests Rambo's entre els mosquits.

Per altra banda us parlaré d'una altre tema que fa bastant temps que vull tocar : la lluita lliure mexicana. Generalment, i a diferencia de la meva adolescència, quan no em perdia els dissabtes a la tarda, el "Pressing Catch" que passaven per Tele5, no en faig massa cas. Pero penso que es quelcom del que haig de parlar per la importància cultural que té. Hi ha dues lligues : la AAA i el CMLL (Consejo mundial de Lucha Libre). Evidentment, una pertany a Televisa i l'altre a Televisión Azteca (podríem dir que són com el Barsa i el Madrid).



La lluita lliure mexicana no deixa de ser el mateix que les americanes, una comèdia total, una masquerade (i mai millor dit!), un divertimento. Pero, renoi! És una mascarada molt espectacular! Especialment desde que va apareixer un lluitador anomenat "Mistico" (no sé si us hagi arribat allà, pero surt en un video musical de la 5a estación). Aquest home a retornat el nivell de la lluita mexicana al que existía quan lluitaven "El Santo" i "Blue Demon" cap allà de les dècades dels 50 i 60's. Inclús corre el rumor que no trigarà massa a protagonitzar películes Kitsch com les que van protagonitzar els seus predecesors (aaaaaaaaah, "Blue Demon contra los Vampiros", per exemple. Pura dinamita!). Esclar que hi ha centenars de lluitadors : la Parca, Dr. Wagner, Shocker, Abismo Negro, Blue Demon Jr., el Santo, Máscara Sagrada, Octagón, El hijo del Perro Aguayo,Atlantis, Cibernético, Chessman, Ozz, El Zorro, Super-Porky (si noi si hi ha un lluitador que es diu així). També hi ha lluites de dones, i el pitxor és que també hi ha lluitadors transvestits o de dubtosa sexualitat, lluitadors nans (com mascarita sagrada o octagoncito)... La qüestió es que lo millor de la majoria n'és el nom.

La qüestió es que aquest paio, el Mistico, ha estat un revulsiu per la lluita, el nivell d'espectacularitat ha augmentat un 200%, en tots els lluitadors desde que va arribar. Normalment hi ha dos bàndols "Els Rudos", que son els "dolents", pero tenen molts seguidors ("Los perros del Mal", "La Secta", etc...) i "Els ´Técnicos", que son els "bons" i així setmana en setmana els llocs on lluiten s'omplen de gent per veure l'espectacle. Hi ha gent que compra les mascares (tot i que no tots els lluitadors en porten, a més, de tant en tant, hi ha lluites de mascara contra mascara, o mascara contra cabellera, o cabellera contra cabellera, on el perdedor, perd la màscara, i en aquest cas segurament haurà de cambiar de nom o desapareixer per sempre, o en el millor dels casos només perdrà la cabellera, aquesta almenys torna a sortir. El místico és amb diferencia el millor lluitador que hi ha en aquests moments, un super-acróbata que s'atreveix a fer coses que ningú més s'atreveix a fer : salts espectaculars, acrobacies, tombarelles, fintes, etc... Busqueu-ne videos al you-tube, es per veure-ho.


En fi, una comèdia, pero molt espectacular!

2 comentaris:

  1. no saps pusarta ha escriure poc , las tebas explicacions , son de lo mes cumplertas pero me encantan

    ResponElimina
  2. Hola teteeeeeeeee jo ja tic per aki i el meu blog ja torna a obrir per vacances!!!!!

    ResponElimina