Visitants

Visites

Website counter

dimecres, d’abril 29, 2009

Porca Misèria (II) No ho entenc...

Al respecte de tot això de la grip dels porquets hi ha vàries coses que em fan pudor de socarrimat.

Ahir vaig rebre un e-mail molt interessant al respecte que em va fer pensar bastant.

¿Us heu adonat que ja ningú parla de o pensa en la crisi econòmica? Doncs aquí apart d'això, ningú se n'enrecorda dels narcos (de fet em penso que portem gairebé una setmana sense veure ni una noticia relacionada als medis).

Ok. El mail insinua que tot això és un muntatge a escala mundial per opacar la crisi econòmica, paralitzar les economies durant un temps i reactivarles després. Es com si vulguèssin provocar la mort clínica a algú que està en coma primer, per poder re-animarlo bé, després. De fet, si s'aturen les economies mundials, posem que, una setmana, després s'hauria de recuperar tot lo perdut i es recuperarien. Logic, no?

Segons el mail, això es va gestar durant l'última reunió del G7 i potser la del G20. Després Obama i Felipe Calderón es van reunir diverses vegades. Segons això, li van oferir a México varis centenars de milers de dólars en prestams del Fons Monetari Internacional (que ja ha rebut per altra banda) a canvi de servir de plataforma per escampar el virus a nivell mundial. México es un punt neuràlgic d'entrada i sortida de persones desde i cap a gairebé tots els païssos del món. Per exemple, hi ha vols de Ibèria, Air France, Lufthansa, British Airways, LAN (Chile), China i Japó a diari (DIARI! I SON BOEINGS 747 o 737! amb capacitat per transportar gairebé 500 persones).

Un altre motiu són les pèrdues que estan enregistrant les farmacèutiques (siiiiii, ja sé que sembla que els hi tingui mania... És que els hi tinc!). Segons això, com a part del tracte, Sanofi-Aventis (fabricant de l'únic farmac anti-viral que sembla funcionar) va donar 36MMD (milions de dólars) a l´estat mexicà, varis milers de dosis del fàrmac i la promesa de construir una planta de síntesis de vacunes a México. Curiós?

Pensem una mica... México ja ha tancat les escoles, els museus, espectacles multitudinaris (futbol i altres esports). Ahir van tancar restaurants, bars, cantines, pubs, discotèques, billars i similars (només els deixen vendre menjar per emportar i això fins a les 12 a.m.). Si cancelen el metro i tot el transport públic (següent pas lògic) i tanquen fronteres, la majoría de les empreses haurà de tancar almenys una setmana. Si això passa, l'economía s'aturarà, però és que quan es reactivi, ho farà amb energies renovades perquè tothom tindrà el doble de feina! Ara imagineu-vos això a nivell mundial... Què? Sona lògic, oi?

Apart d'això hi ha altres coses que no entenc i corregiu-me si m'equivoco.

Aquí diuen (entre moltes altres coses) que els afectats que no tenen confirmada la malaltia i el 90% dels morts, s'estàn o es van diagnosticar com a pneumonia. A veure... que jo sàpiga, els símptomes de la grip del porquet, són febre superior als 39°C que apareix de forma sobtada, tos, fluxe nassal, dolor d'òssos i enrogiment dels ull. Per altra banda, em penso que els símptomes de la pneumonia son febre moderada o febrícula que apareix de forma gradual, tos i dolor a la zona dels bronquis i cansament. Com que no encaixa massa, no?

Us explicaré perquè: un virus, infecta una cèl.lula i utilitza la maquinaria de la cèl.lula per crear, posem que 100 copies de sí mateix que abandonen la cèl.lula i poden anar a infectar altres cèl.lules repetint el procés. Així, el seu creixement és exponencial: 1-100-10,000-1,000,000...). Per això solen provocar febre elevada i de forma sobtada. La pneumonia, està causada per una bacteria (Streptococcus Pneumoniae) no pas per un virus. Les bacteries es divideixen en dos cada cop i per això el seu creixement segueix un model geomètric i no pas exponencial (1 - 2 - 4 - 8 - 16 - 32 - 64). O sigui, que creixen més lentament i per tant, provoquen febres moderades i graduals. A mesura que creix el seu nombre, el sistema inmunitari es va activant més i més. Res a veure una cosa amb l'altre, oi?

Llavors... ¿Com pot ser que estiguin confonent una cosa amb l'altre? Si van detectar (erròneament) un augment tan significatiu dels casos de pneumonia per què no van saltar les alarmes sanitaries de totes maneres? A Catalunya se suposa que els metges han de reportar cada setmana els casos de malalties infeccioses que han detectat precisament perquè no passi això.

Un altra cosa que no m'acaba d'entrar al cap: hi ha hagut morts, i bastants. On són? Perquè surten a la televisió els enterraments i els familiars donant entrevistes? Se suposa que davant d'una situació com la que vivim els morts s'haurien d'incinerar inmediatament i els familiars i les persones que han estat en contacte amb el mort haurien de ser posats en quarentena, sota tractament i sotmesos a estudis de tota mena de forma fulminant. Ja s'estàn escoltant veus que demanen comptes per això.

Com dic, hi ha hagut morts. Perquè només a México? Bé, de fet, acaven d'anunciar el primer mort als EUA. Un nen de 23 mesos... Però resulta que acaben de confirmar que el nen era de nacionalitat mexicana i havia estat traslladat a Texas per rebre tractament. Hi ha casos gairebé a tots els continents i enlloc, ENLLOC!, s'està morint la gent com aquí, és més, es recuperen amb normalitat. Llavors? Què està passant? Els mexicans tenen les defenses per terra? Està fallant el sistema sanitari d'emergencia? És un virus creat específicament contra els mexicans? no existeix cap virus o cap mort en absolut?

També he detectat una certa tendència dels mitjans de comunicació al catastrofisme extrem. Mireu jo no he estudiat periodisme però l'Òscar ens pot aclarir que per publicar una noticia en un diari o a la televisió (i més si es de tirada nacional), se suposa que un ha de poder demostrar el que està dient i ha de tenir fonts confiables i contrastables.

En canvi, et surten amb coses com aquesta: "un pare i una filla sobreviuen a la grip del porquet i son donats d'alta. Diuen que el metge els va dir que només es salvaven dos de cada deu persones". O sigui, que l'amic del germà del meu amic es pensa que podría ser que potser moríssin dos de cada deu persones. A veure... Aquestes dues persones mai van ser diagnosticades amb la grip del porquet sinó de grip (en cap moment de l'article s'especifica, així que podría ser la grip estacional, la grip aviar, la grip dels micos aranya, la grip del cranc de riu...). No s'especifica de què estaven malaltes les 10 persones que van morir (la OMS només confirma 8 morts a México derivats de la grip dels porquets). 10 persones no son una mostra significativa de població. I malgrat tot es publica en un diari de tirada nacional a "bombo y platillo"...

¿No se suposa que davant d'una situació així, el que es pretén es calmar la població i que no cundeixi el pànic? Em penso que no van pas bé, eh? Més aviat sembla tot el contrari.

Apart d'aquest tipus de detalls, hi ha un ball de números i de xifres que fa por. En serio, un ja no sap ni quants morts van, ni quants s'ha confirmat que van morir per la malaltia, ni quantes persones sospitoses, ni quantes ja estàn confirmades als hospitals, ni a quins hospitals, ni quants están sota estudi, on s'estan analitzant... O sigui que et desorienten de tal manera que acabes entrant en pànic encara que no vulguis.

Després, del no-res (perquè ningú en parlava d'això), et surten tranquilitzant perquè els mercats i supermercats no patiràn desabastiment i penses: "Ah, Caram! Potser si que hauriem de pensar en comprar dos o tres llaunes per si de cas..." i de cop i volta t'atures, et rasques el cap i t'adones de que t'acaben de colar un gol més tonto que el de l'Arkonada a l'Eurocopa.

Un acaba tenint la sensació de que això és exactament el que volen, que el correu del que us parlo té tota la raó del món i que no existeix cap mena de grip del porquet. Que tot es un muntatge, una cortina de fum i que en algún lloc, hi ha tota una sèrie de persones assegudes en poltrones, menjant crispetes i que s'estàn partint el cul de veure'ns a tots amb la boca tapada per una mascareta ridícula i amb l'ai al cor les 24 hores del dia.

(em penso que han de ser els mateixos que van partir-se el pit quan tothom va sentir un odi repentí contra tots els musulmans en general i els terroristes afgans en concret, un 11 de Septembre d'aviat en farà 8 anys)

El problema és que els vells mètodes com provocar una guerra ja no serveixen i han d'innovar, no creieu?

Vosaltres heu vist una película del Travolta on fa de President Yanki i on s'inventa una guerra ficticia a un país fictici dels Balcans que encarrega a un director de cinema i aconsegueix enganyar a tot el món? Em penso que es diu "True Colors". Pos eso... Penseu-hi...

Avui, al metro i després a l'autobús, he notat que hi havia molta menys gent i trànsit del normal. M'he espantat. No, m'he cagat! Per un moment, m'he sentit com la protagonista de "Mecanoscrit del Segon Origen" quan surt de l'aigua... O en un episodi de "La Dimensió Desconeguda" (de fet em penso que existeix i l'he vist, aquest).

No ho heu pensat mai? Com us sentirieu si un dia estèssiu en un cafè plè de gent, anèssiu al lavabo i quan surtissiu no hi hagués ningú ni al cafè, ni al carrer... Si estiguèssiu completament sols? Fa por, no?

El que més ràbia em faria de tot plegat si això fos un muntatge (que desenganyem-nos, mai ho sabrem), és el fet d'haver-hi caigut de 4 grapes. Perquè sí, molta Teoria de la Conspiració i molta història, però la mascareta no me la trec gairebé ni per anar a dormir i em rento les mans cada 5 minuts desde fa una setmana... Per si de cas, of course... no se sap mai quan les casualitats poden trencar amb tots els pronòstics i probabilitats en contra, i produïr de forma natural el pitxor dels nostres malsons.

1 comentari:

  1. bufff Albert no se que pensa
    els casos de España estan confirmats nose que pensa de tot plegat........

    ResponElimina