Visitants

Visites

Website counter

dijous, d’abril 30, 2009

Porca Miseria! L'explicació...

Ahir, el President de la República va adressar a la Nació un missatge. Això sumat a una aparició del Secretari de Salut i les conclusions que jo mateix en vaig treure ens donen una explicació bastant raonable del perquè ha passat el que ha passat a México.

Resulta que abans de que sonés l'alarma oficial, com que els símptomes que provoca aquest virus són molt semblants als d'altres malalties, com la grip estacional, les grips que provoquen altres virus semblants i la pneumonía atípica, les persones afectades eren diagnosticades dins aquests grups i no pas com a una malaltia nova.

Després quan es van adonar de que alguna cosa pasava, es van passar tres pobles però per l'altra banda: tot el que arribava als hospitals amb símptomes semblants als d'aquesta malaltia eren diagnosticats com a grip porcina.

Això explica el ball de números i d'informació.

El que jo m'imagino que ha passat, per desgracia nostra, és que l'epidèmia s'ha ajuntat amb les darreres cuetades de la grip estacional i una epidèmia simultànea de pneumonía atípica. Això explicaria el merder que es va crear.

Amb els números a la mà, ara que ja poden fer els anàlisis corresponents i han estat estudiant tots els casos retrospectivament, es pot dir que hi ha 99 casos confirmats a México dels cuals es poden contar 8 morts causades per aquest virus.

Home, no vull sonar massa tranquil oi? Pero 8 morts en una població de 100 milions de persones no em sembla un número tan alarmant. Estadísticament es podria dir que ni tan sols és rellevant.

De totes maneres el president, ens va enviar a casa fins dimecres de la setmana que vé. Només quedaràn actives les activitats necesaries per la població: supermercats i mercats i tendes de menjar, hospitals i clíniques, llum, telèfon, aigua, gas, gasolineres, transport públic (al mínim), hotels,...). Ens va recomanar que evitèssim en la mesura del possible sortir de casa i que aprofitèssim per conviure amb la familia. També ens va felicitar per haver acatat les recomanacions del govern pel que fa a ´l'ús de les mascaretes, etc...

Estic esperant a veure que em diuen aquí a la feina. Segons la junta que hi va haver dilluns, estaven disposats a fer-ho si el govern ho ordenava pero no se sap mai amb que ens poden sortir i si estàn disposats a arriscar-se a que els multin.

De totes maneres, entre avui i dimarts hi ha dos festes (1 de maig i 5 de maig, la batalla de Puebla) així que no és per tant, només son dos dies els que es perden.

Seguiré informant...

1 comentari:

  1. no se que creura, le Lurdes emb diu que es greu,ella esta a casa,dons linstitut esta tancat, treballa des de casa,pero que no ens prucopem tot estabe.
    Ami tembe emb preocuoa el Jordi i la Mari, ja sabs que son a las vegas i es mol aprop de Mexic, ells diuen q estan be i q estigem
    trenquils,

    ResponElimina