Visitants

Visites

Website counter

dimarts, de desembre 16, 2008

Hem de redefinir la historia?

Tots sabeu que hi ha un gran debat sobre si el senyor Cristòfol Colom va ser el primer en arribar a Amèrica o no. S'ha parlat molt (fins i tot hi ha una pel.lícula) sobre si els escandinaus (els vikings pels amics) ja havien descobert Amèrica desde molt abans de 1492.


Apart tenim el Mapa de Piri Reis, del qual ja vaig escriure quan vaig parlar dels OOParts : el mapa d'un pirata turc que mostra la costa atlàntica d'Amèrica amb una precisió satel.lital quan és evident que a l'època no hi hauria d'haver avions i molt menys satèl.lits.


Es rumoreja, que Colom podria haver consultat aquest mapa per planejar el seu viatge i que en realitat sabia molt bé cap a on es dirigia quan va marxar cap a les Indies.


Però hi ha molts més elements que ens fan dubtar.


L'any 1882, a la Colúmbia Britànica, un granger troba un grapat de 30 monedes. La sorpresa no va venir tant pel tresor si no perquè els experts van determinar que eren monedes chineses i les van datar a l'època del l'emperador Hung, a l'any 2637 a.C. Ja m'explicareu que hi fan unes monedes chineses de fa 4,000 anys al mig de la Colúmbia Britànica...


El mateix any, però a Illinois, un altre granger va trobar una extranya moneda de bronze amb una efigie que no va poder identificar. Els experts van determinar que era una moneda d'origen siri i que l'efigie corresponia al rei Antíoc IV que va regnar entre els anys 175 i 164 a.C.


Ja escolto els vostres dubtes però penseu per un moment: ¿vosaltres creieu que algú que portès una reliquia arqueològica d'aquest tipus la llensaría al mig d'un camp perdut a la meitat d'enlloc? A més, que coi hi fa a Amèrica? Lo lògic seria que l'haguèssin trobat a Europa o Àsia, no creieu?


S'han trobat altres monedes semblants amb les mateixes característiques.


A Brasil, un treballador anomenat Silva Ramos va trobar més de 2,000 inscripcions d'escriptura semítica sobre una roca. La inscripció comensa dient : "Som els fills de Canaan de Sidon..." i continúa amb un extens relat en el que es narra el viatge de 10 naus des del llunyà Mar Roig. Sense comentaris...


L'any 1914, el professor M.A. Gonzalez va trobar a les ruines de Mayan (Acajutla, México) dues figures típicament egipcies que es pensa corresponen a Isis i Osiris. Si no ho creieu, jutgeu vosaltres mateixos...

No només trobem aquests tipus de proves a Amèrica. A Europa també hi ha proves de la coneixensa d'Europeus i Americans molt abans de l'arribada de Colom. Hi ha un bust romà que ha estat examinat per experts fisonomistes que han arribat a la conclusió de que no pot tractar-se de res més que d'un indi Sioux amb ploma al cap i tot. En alguna crònica de l'època s'explica que es van trobar restes d'un naufragi i els supervivents es van vendre com a esclaus. El bust correspon a un d'ells.

També hi ha evidencies de l'arribada d'egipcis a Austràlia.Al Nord de Sidney, al Parc Nacional de la Vall del Casador, sobre les roques d'una montanya apareixen més de 250 jeroglífics egipcis entre els que destaca en un cartutx el nom de Djedf-Ra (Diodefre), fill de Keops y nét de Snefru, cosa que situa aquest fet històric dins de l'Àntic Imperi i més exactament durant la IV Dinastia.En aquests jeroglífics es narra la aventura d'una expedició sota el comandament de Djes-Djes-Eb, un noble egipci que junt amb la seva tripulació naufraga en terres extranyes, i en les que després de passar moltes calamitats va morir per la mossegada d'una serp verinosa.

A Queensland, es van trobar varis escarabats sagrats egipcis i l'estatua d'un babuí (un animal desconegut a Austràlia) que els egipcis utilitzaven per representar el seu déu de la ciencia, Toth.

També s'han trobat monedes catalogades com a Egipcies y Romanes.

I no només s'han trobat a Austràlia les proves. En algunes tombes egípcies s'han trobat pintures representant cangurs, a la tomba de Tutankamon es van trobar objectes massa similars a boomerangs i en altres tombes egípcies s'han trobat escenes d'homes cassant amb aquests.

Evidentment, els arqueòlegs ho neguen tot. I jo reflexiono lo següent: tota la vida ens han ensenyat que Austràlia va ser descoberta fa pocs segles (molt després de la civilització egipcia i romana), de la mateixa manera se'ns ha dit que Amèrica va ser descoberta per Colom l'any 1492, sense cap mena de discusió possible. Als estudiants d'historia i arqueologia s'els inculca el mateix de forma que no poden qüestionar-se una altra cosa. Però que impedeix als fenicis, grecs, romans i egipcis haver arribat tant lluny? Eren molt bons navegants... És més, el fet de que no hi hagi probes (que ja veieu, que si que n'hi ha) no implica necesariament que no s'hagin produït contactes.

Sempre hi ha hagut visionaris i somniadors que han emprès viatges per veure que hi ha més enllà del que coneixem. Si no, perquè nosaltres sempre mirem als estels i ens preguntem que hi haurà allà dalt? I ho hem fet! Hem arribat a les estrelles quan tothom deia no fa massa que era una bogeria. Així doncs, que ens impedeix pensar que la historia tal i com la creiem actualment no està equivocada? Fins fa poc creiem que la terra era plana o que la Terra era el centre de l'Univers (Galileu va acabar a la foguera per afirmar el contrari). Ja hem vist que hem estat equivocats molts cops i malgrat tot ens resistim a acceptar explicacions alternatives a les habituals i conservadores explicacions.

1 comentari:

  1. mol interesan , pudrias dedicarta a investiga i refe la historia que et sembla

    ResponElimina