Visitants

Visites

Website counter

divendres, de juliol 06, 2012

La Partícula de Déu

Molt s'ha parlat aquests darrers dies, del Bossó de Higgs, altrament conegut com "La Particula de Déu".

Normalment, no m'agrada massa ficar-me en detalls de física quàntica però donada la importància potencial del possible descobriment, faré una excepció:

El Bossó de Higgs, és important perquè canvia completament tota la física contemporànea. S'ha de revisar tot el paradigma de la física de dalt a baix, començant per Newton i acabant per Einstein.

Per què se'n diu "La Partícula de Déu"? Tractaré d'explicar-ho.

Durant molts anys, els físics s'han trobat amb un fenòmen que no podien explicar i que era cabdal per explicar l'origen de l'Univers. Totes les partícules sub-atòmiques tenen una massa i tenen una massa diferent, de vegades, tenint la mateixa mida. Això era desconcertant pels físics, perquè alguna cosa, els havia de donar la massa a aquestes partícules i ells no coneixien pas cap element que ho podés fer.

El Sr. Higgs, va teoritzar, que això devia ser perquè les partìcules (electron, quarks, etcétera...). Estàven inmersos en una espècie de camp (d'energia potser) que era el que els donava la massa, talment com si fossin pilotes de diferents pesos i tamanys inmerses en una piscina, per exemple.

Seguint amb l'analogia, l'aigua de la piscina seria el Camp de Higgs que envolta les pilotes (partìcules) i els dona una massa diferent a cadascuna i modifica el seu comportament. L'aigua, com sabeu, està formada per molècules d'aigua (H2O). De la mateixa manera, el camp de Higgs debia estar format per algún tipus d'element repetitiu i aquest misteriós component es va anomenar Bossó de Higgs.

Finalment, els científics del CERN, l'accelerador de partícules europeu, sembla que podrien haver-lo trobat després de molts anys i molts entrebancs.

A aquesta partícula, se l'anomena "La Partícula de Déu" perquè fent una altra analogia, el camp de Higgs seria el llenç sobre el que està pintat l'univers. La materia, tot el que ens envolta, tot el que fem i tot el que passa a l'Univers no seria possible.

Encara se'n pot dir més, als cercles New Age, és fàcil fer l'associació i dir que el camp de Higgs proporciona una explicació perfecta pels fenòmens energètics (de llum, d'energia espiritual) que explicarien al mateix temps tots (TOTS!) els fenòmens paranormals que la cìència s'ha negat a estudiar durant tota la història: fantàsmes, esperits, portals a altres dimensions, viatges en el temps, curació per imposició de mans, telepatia, telekinèsis, etcètera...

M'atreviria a dir, que ens trobem davant, de confirmar-se, del descobriment científic més important de tota la historia de la humanitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada