Visitants

Visites

Website counter

dimarts, de març 27, 2007

El día del taco


El proper diumenge s'han inventat els de Televisa algo que s'anomena "El día del taco". Suposo que no tenen amb que omplir la graella de programació. També han montat un concert a l'estadi Azteca on prometen montar la taqueria més gran del món.


Suposo que tots sabeu que són els tacos pero pels que no ho sabeu us ho explicaré. Un "taco" consisteix en una "tortilla" (un cercle de massa de blat de moro, tot i que també hi ha "tortillas" de farina que son més bones) amb carn a dins.
De tacos n'hi ha de mil tipus diferents, us podeu imaginar. Hi ha els "tacos de guisado" que son els més típics (un agafa la tortilla i sigui el que sigui el que està menjant doncs ho envolta i es menja el taco. També en venen al carrer, on hi ha diferents "guisados" que un pot triar i ja li donen preparat.). Hi ha "tacos de canasto" que son tacos freds normalment de patates amb chorisso o de "chicharrón" preparat, i es diuen de canasto perqué els venedors els tenen en cistells. Hi ha "tacos de carnitas" també. Les "carnitas" son qualsevol part del porc que sigui comestible (aqui tot es menja del porc). A mi m'agrada només la "maciza" que es la pura carn. Els principals "tacos" que un pot trobar al carrer són els de carn : de bistec, llonganissa (que aqui es algo semblant al chorisso) i "suadero" (que no em pregunteu que és pero es carn).


Normalment els tacos es menjen amb picada de ceba i "cilantro" (el cilantro es igual que el julibert pero no es julibert, suposo que l'única diferencia es que té les fulles més arrissades). La salsa es al gust i a tot arreu tenen una salsa diferent.


També hi ha "tacos placeros", són tacos de "chicharrón" amb formatge i "aguacate", se solen menjar amb "guacamole".


He deixat per l'últim els més deliciosos (tot i que els de carn ja ho son molt). Els "tacos de barbacoa"!!!! Se'm fa la boca aigua només de pensar-hi. Es carn de cabrit pero preparada d'una forma especial. Amb el suc que deixa anar mentres es prepara, fan un caldo d'arros i cigrons que es algo espectacular. Tant al caldo com als tacos, que se solen menjar junts, s'els afegeix ceba picada i "cilantro", també salsa que pot ser verda o vermella. I el resultat es algo que et deixa ko de tant bo que és.


Felis dia del taco!!!

2 comentaris:

  1. Doncs això.... Feliç dia del tacooooo!!! Q grans q sou, sou capaços de fer del taco un dia nacional i omplir l'estadi azteca només mab l'objectiu últim de menjar tacos... òstia nanu t'imagines el Camp Nou ple de calçots, rovellons i mongetes i butifarra amb pa amb tomàquet i pernil???

    ResponElimina
  2. que gulafra que ets i com te agrada ,el tiberi nennnnnnnnnn
    no cambis , si que seria guai veura el camp nou ple de calsots

    ResponElimina