Visitants

Visites

Website counter

divendres, de març 23, 2007

La primavera



Aqui a México, l'arribada de la primavera es tot un aconteixement. El día 21 de mars hauria de ser festa perqué se suposa que es el Natalicio de Benito Juárez (Benemérito de las Américas). Aquest any com que queia entre setmana la van recorrer a dilluns per fer pont (molt llestos els mexicans); haurien de prendre nota allà a les españes.
Bé doncs cada any, el día 21 de mars, equinnoci de primavera, milers de gent van a les piramides (Teotihuacán, Chichen Itza, etc...) per pujar-hi i exactament al moment en que entra la primavera per prendre energia del sol.

Hi ha una piramide que es més que espectacular. Al capdemunt hi ha com una especie de fasana amb dues finestres i una porta. Doncs bé, en el moment exacte en que comensa la primavera, el sol passa exactament pel mig de la porta i es forma una estrella de llum sencillament indescriptible. Em sorpren fins a quin punt tenien calculat el moment exacte els que van construir la piràmide.



Per altra banda, a les piramides s'hi reuneixen els dansaires aztecas ( a Teotihuacan per exemple) amb els seus plomalls espectaculars i els vestits tampoc es queden curts. També s'hi fan tot tipus de rituals màgics.

Es molt bonic veure com les tradicions tan antigues es conserven tan bé i l'espiritualitat que es gasten aquests mexicanets. De veritat es algo que m'agradaria veure en directe i no pas per les noticies. L'any passat si vam sortir al pati a prendre l'energia del sol i de veritat que si es nota pero no es el mateix que en una piramide, suposo.

Pels que tingueu l'oportunitat visiteu les piramides mayes o les tolteques de Teotihuacan. Es algo que et treu l'alè d'imaginar-te com es possible que fessin allò unes persones de tant lluny en el temps.






3 comentaris:

  1. continuo pensa que te aurias de vusca alguna revista per escriura .
    per altra vanda donu fe de la gradeca de las piramides , i el que costa pujar ja ja

    petons fe la mama

    ResponElimina
  2. Molt xules les piràmides.... però tinc les meves pròpies teories.... jejeje

    Marc

    ResponElimina