Visitants

Visites

Website counter

dimarts, de març 20, 2007

La gran Tenochtitlan


Us amplío la informació sobre Tenotichtlan, l'antiga capital de l'imperi Azteca.
Malgrat que podrieu pensar que es tractava de 4 barraques, no es així. Tenia aprop de 250,000 habitants quan van arribar els nostres "paisanos" a arrassar-ho tot i estava dividida en diferents barris. Ja estava atiborrada de venedors ambulants i fins i tot venien gelats que fabricaven amb la neu que feien portar cada día des dels volcans Popocatepetl i Ixtaciuhatl (no sé si ho he escrit bé, es una altra paraula impronunciable).
La ciutat estava construida sobre un gran llac que la rodejava. Com ja us vaig dir hi havia 4 autopistes primitives que sortien del centre cap els 4 punts cardinals.
Els aztecas havien construït plataformes flotants on cultivaven principalment blat de moro. També hi havia barques que sortien a pescar al llac.
Al centre hi havia el centre cerimonial del qual encara es conserva el Templo mayor al costat de la catedral. A sota la catedral existeixen els vestigis de les piramides i els palaus de l'epoca pre-colonial que els burros dels espanyols van destruïr.
Amb el pas dels anys, el llac es va assecar, un altre genialitat dels españols i ara tot el centre històric s'està enfonsant perqué està situat a sobre del buit que va deixar el llac. Aixi que si us fixeu en els edificis es un desgavell que mareja ja que tots estan torts en major o menor mesura i apunten en totes direccions.
El rei Moctezuma, on ara hi ha el palau Nacional (imperdibles els murals de Diego Ribera) fins i tot hi tenia un museu on exhibia les rareses que trobava al seu Imperi (gent amb 4 brasos y coses aixi, la mujer barbuda, ja sabeu...).
Ja us ampliaré la informació en posteriors posts (us recomano que llegiu Azteca, de Gary Jennings).

1 comentari:

  1. hola albert:es mol macu tot el que ens explicas,io recordu del llibra que em varas regala , que em ba agrada mollllllllllllll

    ResponElimina