Visitants

Visites

Website counter

divendres, de març 16, 2007

La calzada de Tlalpan


La Calzada de Tlalpan es la única vía de l'antiga Tenotichtlan (la capital de l'imperi Azteca i nom impronunciable a afegir a la llarga llista de noms impronunciables de la llengua dels antics aztecas, el nahuatl). Neix al centre de la city i es dirigeix cap al SUD fins gairebé les afores (lo cual es un bon tros, creieu-me!). Antigament, hi havia quatre autopistes primitives que partien del centre de la capital en direcció als quatre punts cardinals. Atravessaven el gran llac que rodejava la ciutat i conectaven amb quatre ciutats imperi importants.

Ara conserva el mateix trassat i gairebé la mateixa amplada que tenía antigament. Es la principal sortida de la ciutat cap a l'Estat de Morelos (Capital: Cuernavaca, ciutat d'estiueig i residencial tot i que no te platja. Molta gent de la high society hi viu per allunyar-se de les incomoditats de la big city). El metro hi circula pel mig i té tres carrils per sentit. Degut al moviment de la ciutat, ja us parlaré d'això en un altre post, té una certa ondulació.
El principal atractiu és l'estadi azteca, seu del mundial de futbol del 86, i seu oficial de les Aguiles del Amèrica (a mi m'agraden més les Chivas de Guadalajara, l'Amèrica em recorda al Real Madrid no sé perqué...). També s'hi fan concerts multitudinaris (fa poc hi van ser els amics d'U2).

Un altre "atractiu" es que quan cau la nit (i a vegades a plena llum del dia) es el lloc preferit per les prostitutes per anar a treballar. Les pots trobar de totes les formes, colors y tamanys. La veritat es que no molesten massa i li donen un caire pintoresc al carrer, suposo que com a les Rambles de Barcelona.
Apart d'això no té res més d'interessant. Pero em sembla admirable que una obra dels aztecas es conservi fins als nostres díes en plé segle XXI.

1 comentari:

  1. Ho veus com és maca la història????Tens la gran sort de viure en una ciutat maravellosa històricament parlant, on com tu bé dius s'han ajuntat i barrejat cultures diferents i que han acabat creant una sola i d'especial... Diuen els "modernos" q d'això se'n diu globalització.... bueno diga-li com vulguis xo aprofita aprofita tu q hi ets i de pas esquitxa'ns una mica cap als de la vella Europa!
    un petó gringo!!

    ResponElimina