Visitants

Visites

Website counter

dimecres, de març 28, 2007

La Santa Muerte


Ja us he dit que els mexicans son molt espirituals, això no es novetat.


Un dels cultes més extesos, sobretot a la ciutat de México es el culte a la Santa Muerte. No ho sé del tot segur pero sembla ser que la Santa Muerte es una derivada de la deesa Oyà, que forma part del panteó de la Santeria (que deriva de la religió Yoruba del centre d'Àfrica). Ara mateix no us puc dir amb quin sant católic es sincretitza. Es la deesa de la mort i el vent, l'aire que respirem.


A la ciutat hi ha diferents estatues seves on la gent hi va a fer ofrenes. Se suposa que es una "santa" (hi ha bastanta polèmica amb l'esglesia católica per això mateix) molt miraculosa pero també hi ha la certesa de que si li falles et pot prendre tot el que tens. Es molt visitada per delinquents de tota mena, especialment "narcos" (tot i que tenen el seu patró especific).


El seu culte es molt extés i molta gent li fa ofrenes i té a casa una estatueta seva. Les estatuetes les venen per tota la ciutat i es poden trobar en totes les formes, colors i tamanys. La veritat es que deixant de banda que es un esquelet, n'hi ha que son molt boniques de veure.


Segons tinc entès la meva dona en tenia dues d'estatues pero les va haber de regalar degut a la malaltia del seu pare. I es que Oyà, també s'emporta els vius quan se'ls acosta l'hora i més valia no correr riscos innecesaris.

2 comentaris:

  1. La veritat és q una mica de yuyu fa... xo jo per si a cas vaig portar clauers de la Santa Muerte per tothom!!!!

    ResponElimina
  2. de fet nen quinas cosas que pensan per aqui bal mes agafarsu a broma ....
    io ni el vaig veura el ninots aquets

    ResponElimina