Visitants

Visites

Website counter

dijous, de març 29, 2007

La big city

La gran ciutat, la gran metropolis. Aquesta ciutat es un monstre i ho acrediten els seus prop de 22 milions d'habitants i el fet de que gairebé la majoria viuen en cases i no en pisos. La ciutat es immensa, interminable. Es el primer que un veu quan arriba en avió : la ciutat s'extén en totes direccions i no s'acaba mai.

Quan un hi es a dins costa una mica més de notar. Pero depenent d'on li toqui anar les distancies es fan dificils de creure. Fer un trajecte de Sabadell a Barcelona sense sortir de la mateixa ciutat costa d'imaginar i n'he fet de més llargs!


La ciutat está dividida administrativament en "delegaciones", que vindrien a ser els equivalents gegants dels districtes a Barcelona. Cada delegació está dividida en "colonias" que vindrien a ser els barris de tota la vida. El meu barri es la "colonia obrera" i l'origen del seu nom es obvi. És relativament aprop del centre tirant cap al sud.


Tot i que hi ha diferencies entre les colonies, un a vegades circula per la ciutat i li dona la sensació de no estar-se movent en absolut de lloc.


Hi ha llocs que per sé son diferents com la zona estratégica que hi ha prop de la cruïlla entre l'Avenida Insurgentes (la més llarga del món ja que travessa tota la ciutat de punta a punta) i l'Avenida de la Reforma. Allá se situen tots els centres de negocis importants de la ciutat i está ple de gratacels i els hotels més luxosos.


També hi ha les zones residencials de Polanco (que és plé de Jueus i Embaixades), la de Coyoacán (lloc on es concentra tota bohemiada d'artistes, artesans, etc..., també hi ha els museus de Frida Kahlo, Leon Troski, etc...), la colonia Roma (zona on antigament vivia la crem de la crem, está plena de mansions amb estil europeu), etc...


A les afores de la ciutat hi ha els grans condominios (o sea, grans urbanitzacions de cases com les d'allà pero amb un tamany multiplicat per 20. En un condominio hi poden haber milers de casetes totes iguals, i n'hi ha varis. Un no s'ho creu quan veu les inmenses extensions de terreny que ocupen.


En fi, es una monstruositat de ciutat, inimaginable pels que no hi han estat.

1 comentari:

  1. nen continuo qudan de pedra am las tebas explicacions , continua son la repera un peto

    ResponElimina