Visitants

Visites

Website counter

dimecres, de març 28, 2007

Sants remeis

Una cosa que tenen els mexicans es que apart de la medicina (que la veritat tal com estan les coses es bastant dificil d'aconseguir, pels preus que son alts) utilitzen tot tipus de remeis naturals i alternatius que la veritat, es que funcionen d'allò més bé.


Per comensar el primer que fan es prendre te sense parar, te del que sigui. Per exemple per l'encostipat : te de canyella amb llimona. Quan tens febre hi ha dues possibilitats i pensareu que son estúpides pero renoi! funcionen d'allò més bé (jo diria que amb una efectivitat del 95%) :


La primera es fer-se una frega d'alcohol, la veritat es que es la menys efectiva de les dues, pero funciona. L'alcohol és molt volàtil i quan s'evapora del cos, el refreda. De manera que es una forma barata y ràpida de baixar la febre (especialment en nens).


La segona i es algo que em va deixar de pasta de moniato, es fer-se un vapor de peus. També es molt barat perqué només es necesita una palangana amb aigua calenta. Consiteix a posar els peus sobre l'aigua calenta i deixar que el vapor ens passi entre les cames, tapats amb una tovallola. Es molt efectiu i no només et baixa la febre sinó que et treu bastant els símptomes i al dia seguent estás com nou. Això si, té l'inconvenient de que ho has de fer després de dutxar-te/banyar-te i no et pots tornar a dutxar/banyar fins que hagin passat 24 hores.


Una historia son les famoses "limpias". Aqui ja entrem al terreny de lo sobrenatural. Sabeu que a vegades sortim al carrer i tornem a casa amb mal de cap, o ens comensa a fer mal un ull i no sabem perqué? Doncs els mexicans tenen la resposta. Resulta que segons ells has agafat aire ( o sigui mala energia ) En aquests casos, agafen un ou i se'l passen per tot el cos mentres resen. Quan acaben el trenquen en un got mig ple d'aigua i fan un diagnostic de qué es més o menys el que et passa. Si la clara surt bruta es que has agafat mala energia. Llavors també segons la forma que tingui el rovell et poden dir fins i tot que es el que et passa (jo encara no ho sé veure). També es formen com una especie de columnes de clara amb bombolletes a sobre. Segons ells son els teus esperits protectors (ja parlarem de l'espiritisme i l'espiritualisme en un altre moment. No vull sobresaltar a ningú, jejeje).


Un altre sistema es fer-se una limpia amb un quars (n'hi ha de totes les formes, colors, etc.). També solen fer limpias a les cases ja sigui amb el fum que desprén la mirra o el copal quan les cremen en uns fogonets especials amb carbó, amb sucre cremat en un plat en forma de creu, amb pólvora cremada en forma de creu, etc, etc, etc.


També es fan limpias a persones i cases amb rams de multiples combinacions de plantes : romaní, pirul, roses, flors de tots els colors, etc...


En fi, ja hem tornat a entrar en el tema de l'espiritualitat dels mexicans. Ja us dic que parlarem del tema de l'espiritisme, espiritualisme, santeria, etc... Per comensar en el proper post us parlaré del culte a la Santa Muerte. Suposo que n'heu sentit a parlar i es molt interessant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada