Visitants

Visites

Website counter

divendres, de març 23, 2007

Soc una minoria étnica!!!!

Soc una minoria étnica. Al comensament un se sent molt extrany sent només un 30% de la població. Després sent curiositat i per últim un se sorpren intentant descobrir de quina part de la república vé tal cara, o de quins indis descendeixen tals trets.Per exemple un veu cares amb trets clarament azteques, altres que semblen provenir dels mayes, altres caps que son yucateques per cap-grossos (aqui diuen que els yucateques tenen el cap gros). També sorprenen els colors de pell molt més foscos que els que estem acostumats a veure.
Pel metro es veuen cares clarament orientals. Hi ha una colonia de chinesos y descendents de chinesos bastant important, com no! Tenen el seu barri chines pero estan repartits per tota la ciutat. Estan molt ben integrats (potser haurien de prendre nota a España de com s'ho han fet els mexicans). Aqui no hi ha restaurants chinesos sino "cafés de chinos" on un pot degustar plats chinesos (res que veure amb els que venen allà, a mi m'encanten els d'aquí), plats mexicans o comprar pa ("pan de dulce" o sigui, reposteria) o prendre un cafè (tot i que per prendre un cafè com el que estem acostumats a prendre un s'hi torna boig perqué aqui els agrada bastant aigualit. Ja us parlaré del "café de olla").
També hi ha prous jueus, amb la seva camisa blanca i el seu birret rodó. Un día fins i tot em vaig topar amb tot un rabí al metro. Els jueus es concentren sobretot a Polanco, es una zona bastant exclusiva de la ciutat on hi ha totes les embaixades, inclosa l'espanyola i l'INM (Instituto Nacional de Migración) que per desgracia haig de visitar tot sovint.
Formar part dels "güeros", o sigui la gent amb pell blanca, no em comporta cap problema. La gent em tracta igual vagi on vagi i faci el que faci. No hi té res a fer que els "güeros" ocupin els llocs més prominents en tots els àmbits, jo no em sento mai discriminat. Als que tenen més discriminats es als pobres indis que venen principalment de la serra de Oaxaca, els masawas. Els titllen d'analfabets, curts de gambals,lladres, ganduls i cualsevol cosa que se'ls acudeixi. La veritat es que pobres son analfabets perqué no hi ha escoles, o s'han de dedicar a treballar des de petits perqué viuen en la més absoluta pobresa.
La veritat es que es divertit veure gent pel metro amb barrets de cowboy (diferents models, colors i formes), o les indies masawas amb els seus vestits amb cintes de colors, indies de Chiapas amb els seus vestits amb brodats, etc... Es interminable.
En quant a la gent, es vesteix com vol i quan vol, lo que provoca veure persones bastant extravagants pel carrer o el metro.
Es divertit i m'encanta veure tanta gent diferent. Un es pot creuar cada dia facilment amb milers de persones i no veure la mateixa persona dues vegades durant un mes. Perqué us feu una idea més que res.

2 comentaris:

  1. hola nen :escolta perque no ti dedicas ha escriure cronicas algun diari es que u fas realmen beeeeeeeeeee me encantan

    ResponElimina
  2. Allà et diuen güero i aki els hi diem sudaques o piriguayos o cacagüetes... en fi.... la qüestió és no anomenar-nos persones....
    Un petó tete.

    ResponElimina